PREDSTAVLJANJE U ČETVRTAK

Prvi put u povijesti hrvatske rukometaše vodit će stranac! Asistirat će mu Hrvat

28.02.2024 u 21:01

Bionic
Reading

Nakon što je izvještaj Gorana Perkovca o nastupu na nedavnom Euru ocijenjen negativnom ocjenom, postavljalo se pitanje tko će sjesti na mjesto izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije

Hrvatska rukometna reprezentacija na nedavnom Euru u Njemačkoj zauzela je 11. mjesto, što je u Hrvatskom rukometnom savezu ocijenjeno negativom ocjenom, zbog čega je izbornik Goran Perkovac dobio otkaz.

Nagađalo se tko bi ga mogao naslijediti, a kao najveći favorit slovio je Islanđanin Dagur Sigurdsson.

Sigurdsson je još donedavno bio japanski izbornik, s ugovorom do Olimpijskih igara u Parizu. No očito je u međuvremenu pregovarao i s HRS-om, jer postigao je načelni dogovor, ali Japanci ga nisu htjeli pustiti.

Sada je očito riješena i ta formalnost te će - kako je najavljeno iz Hrvatskog rukometnog saveza - u četvrtak biti i službeno predstavljanje, a održat će se u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu. Uz novog izbornika, konferenciji će prisustvovati Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, i Damir Poljak, glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza.

U HRS-u su očito taktizirali, jer čekali su baš njega te su na svoju ruku napravili popis 35 igrača, odnosno maksimalno velik, od kojih će Islanđanin izabrati kandidate za kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre koji će se od 14. do 17. ožujka igrati u Hannoveru.

Ono što neslužbeno doznajemo jest da će se Sigurdssonu u stožeru priključiti Denis Špoljarić, bivši hrvatski reprezentativac, poznat i po nadimku 'ministar obrane'.