na konju s hvataljkama

Novi uspjeh hrvatske gimnastike; Filip Ude plasirao se u finale Svjetskog kupa u Dohi

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 20.03.2019 20:50
  • Objavljeno 20.03.2019 u 20:50
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski gimnastičar Filip Ude plasirao se u finale Svjetskog kupa u Dohi na konju s hvataljkama zauzevši sedmo mjesto u kvalifikacijama. Bivši svjetski, europski i olimpijski viceprvak u žestokoj konkurenciji treće postaje Svjetskog kupa u ovoj godini pronašao je put do finala na drugom natjecanju za redom s ocjenom 14,533.

'Bila je dosta jaka konkurencija danas. Svi smo bili stisnuti u tri-četiri desetinke boda. Jako sam sretan što sam ušao u finale i što sam uspio odraditi svoju vježbu od početka do kraja. Napravio sam malu pogrešku, pa početna ocjena nije bila kolika je trebala biti. Zadovoljan sam na kraju jer smo bili u zadnjoj grupi, pa smo morali čekati tri-četiri sata. Sve u svemu, zadovoljan sam, i u finalu ću probati barem ponoviti ovu vježbu', osvrnuo se Filip Ude na kvalifikacije, ali i na nadolazeći finale.

Naš drugi 'konjaš' u Dohi, Robert Seligman, prošlogodišnji viceprvak Europe, kvalifikacije je natjecanje završio na devetom mjestu s ocjenom 14,466.

'Napravio sam vježbu startne ocjene 5.8, koju sam radio i u Bakuu i za nju sam dobio relativno visoku ocjenu, ali finale je ipak izmaklo za 0,021 bod. Zadovoljan sam jer mi se poslije Bakua srozalo samopouzdanje i uvukla mi se greška na elementu wuguonianu… Sad sam napravio optimalno i u ovih prvih devet gimnastičara sam treći Europljanin, tako da sam spreman za Europsko prvenstvo. Forma je iz dana u dan sve bolja i to me gura prema naprijed. Tempiramo formu za Europsko', kazao je Seligman.

Jedina hrvatska predstavnica u srijedu Tijana Tkalčec svoj je nastup na preskoku završila na 12. mjestu s ocjenom 13,466.

  • +17
  • +14

Tin Srbić

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / Cropix

'Zadovoljna sam današnjim nastupom, bilo je bolje nego u Bakuu. Ovoga puta sam ušla i u bodove za rang listu, a nadam se da ću za daljnja natjecanja biti spremna s novim skokovima. Barem jednim, ako ne i oba', nakon natjecanja je rekla Tkalčec.

  • +12
  • +9

Ana Đerek gimnastika

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Kibel/PIXSELL

Finale konja s hvataljkama u kojemu će nastupiti Filip Ude na rasporedu je u petak, dok će preostali dio hrvatske reprezentacije - Ana Đerek i Tin Srbić, svoj put u finale tražiti sutra u kvalifikacijama partera i grede, odnosno preče.