GOTOVA KARIJERA?

Novi šok za Knickse: Davis godinu dana van parketa

08.05.2012 u 14:56

Bionic
Reading

Košarkašu New Yorka Baronu Davisu u četvrtoj su utakmici doigravanja Istočne konferencije NBA lige protiv Miamija popucali križni i medijalni kolateralni ligamenti desnog koljena. Ozljeda je to zbog koje mora pauzirati najmanje godinu dana, a pod upitnikom je i nastavak karijere

Knicksi su objavili da će 33-godišnji Davis ovog tjedna obaviti operaciju desnog koljena te potvrdili da je magnetskom rezonancom, uz pucanje prednjih križnih i medijalnog kolateralnog ligamenta desnog koljena, ustanovljeno i djelomično puknuće tetive istog.

Davis se već borio s težim ozljedama, a prilikom iskliznuća diska kralježnice zbog kojeg nije prošle sezone igrao do veljače, njegova je karijera već bila ozbiljno ugrožena. Ove je sezone postao starter u momčadi iz Madison Square Gardena nakon što je Jeremy Lin morao operirati koljeno, a seriju pehova Knicksa upotpunio je njihov treći izbor na toj poziciji rookie Iman Shumpert koji je u prvoj utakmici doigravanja kod Miamija također potrgao prednji križni ligament u koljenu.

Knicksi proteklih godina nemaju sreće s igračima. Imali su ozlijeđenog Billupsa kojeg su se riješili, Stoudemire se također bori s ozljedama, a sada su izgubili i Davisa koji je ovom ozljedom praktički zapečatio svoju karijeru.

Loša vijest za Davisa jest činjenica da nema zagarantiran ugovor s Knicksima za slijedeću sezonu, pa je i pitanje, ukoliko se oporavi, gdje bi mogao igrati kao već 'pokidan' igrač. No, što se tiče novaca ne mora brinuti. Po nekim informacijama iz SAD-a Davis je u svojoj karijeri zaradio preko 132 milijuna dolara igrajući za Charlotte, New Orleans, Golden Stae, Clipperse i sada Knickse.

U svojoj karijeri koja bi bila još bolja da nije bilo ozljeda Davis je dva puta bio izabran na All Star utakmicu, i to 2002. i 2004. godine.