azijski nogometni kup

Novi šok za Dinamo; Sadegh Moharrami na nosilima iznesen s terena

23.01.2024 u 18:35

Bionic
Reading

Desni bek Dinama Sadegh Moharrami teško je ozlijeđen na utakmici njegovog Irana i Ujedinjenih Arapskih Emirata na Azijskom kupu. Nesretnom je Moharramiju stradalo lijevo koljeno te je na nosilima iznesen s terena

Nakon Irana koji je plasman u osminu finala Azijskog prvenstva koje se održava u Katru, izborio već nakon prva dva kola, dalje iz skupine C idu i Ujedinjeni Arapski Emirati, te Palestina.

U susretu posljednjeg kola Iran je pobijedio UAE 2-1, dok je u drugom susretu Palestina porazila Hong Kong 3-0.

Iran je završio natjecanje u skupini s devet bodova, dok su Ujedinjeni Arapski Emirati i Palestina osvojili po četiri boda, no UAE je za jedan gol imao bolju razliku pogodaka. Hong Kong je posljednji s tri poraza.

Oba gola za Iran zabio je Mehdi Taremi (26, 65), dok je za Emirate zabio Yahya Al Ghassani u trećoj minuti nadoknade. Al Ghassani se tako barem malo iskupio za pogrešku kada u 64. minuti nije realizirao jedanaesterac.

Za Iran je do 45. minute igrao branič zagrebačkog Dinama Sadegh Moharrami, međutim teren je napustio na nosilima nakon što je u jednom duelu ozlijedio lijevo koljeno.

>> ozljedu Sadegha Moharramija pogledajte OVDJE.

U drugom susretu Palestina je pobijedila Hong Kong 3-0 golovima Odaya Dabbagha (12, 60) i Zaida Qunbara (48). Za Hong Kong je u devetoj minuti nadoknade Everton Camargo promašio jedanaesterac.

Iran i UAE su osvojili prva dva mjesta u skupini izborivši plasman u osminu finale, a dalje ide i Palestina koja je osigurala nastavak natjecanja kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.