serie A

Navijači rasistički vrijeđali golmana Milana pa će Udinese igrati pred praznim tribinama

23.01.2024 u 16:35

Bionic
Reading

Talijanski nogometni prvoligaš Udinese kažnjen je igranjem jedne domaće utakmice bez gledatelja zbog rasističkog vrijeđanja golmana Milana Mikea Maignana tijekom subotnjeg dvoboja Serie A

Mike Maignan je upozorio suca kako ga nekolicina domaćih navijača smještenih iza gola vrijeđa na rasističkoj osnovi, a nakon što je Milan u 31. minuti utakmice poveo te su se uvrede ponovile i Maignan je ljutito otrčao s terena prema svlačionicama.

Nekoliko ga je suigrača slijedilo pa je dvoboj prekinut na otprilike pet minuta prije no što se Maignan ipak odlučio vratiti na gol.

Francuski reprezentativni golman Maignan dan nakon utakmice je putem društvenih mreža odgovornim za incident prozvao 'cjelokupan sustav', kako one koji su ga vrijeđali tako i one koji su sve vidjeli, ali nisu poduzeli ništa.

Iz Udinesea su osudili ponašanje dijela svojih gledatelja te objavili kako će u potpunosti surađivati s vlastima kako bi se čitav incident istražio.

U ponedjeljak je već identificiran 46-godišnji muškarac koji je bio u skupini onih koji su rasistički vrijeđali Maignana, a generalni menadžer Udinesea Franco Collavino najavio je kako će svima koje se proglasi krivima za ovaj incident doživotno biti zabranjen dolazak na stadion.

Svoju sljedeću domaću utakmicu u Serie A Udinese će igrati 3. veljače protiv Monze.

Standings provided by Sofascore