ITF GA VEĆ KAZNIO

Novi skandal hrvatskog suca! Suspendiran na deset godina

20.04.2016 u 11:23

Bionic
Reading

Iako ga je ITF suspendirao na dvanaest mjeseci zbog toga što je jednom treneru prenosio detalje o fizičkom stanju igrača, ali i zbog klađenja na mečeve, hrvatski sudac Denis Pitner tu odluku nije poštovao, već se stavio na raspolaganje organizatorima US Opena te je obnašao funkciju linijskog suca

Doznavši kako je Pitner prekršio kaznu, Svjetska teniska federacija (ITF) odlučila je suspendirati hrvatskog suca na deset godina.

O ovom slučaju prije dva mjeseca i Hrvatski teniski savez iznio je svoj stav.

Hrvatski teniski savez je od početka upoznat sa slučajem suca Denisa Pitnera i sve je vrijeme bez zadrške surađivao s antikorupcijskom jedinicom na otkrivanju utemeljenosti navoda koji mu se stavljaju na teret.

HTS, što je u više navrata i ranije istaknuto, u potpunosti podržava borbu protiv korupcije te će i nadalje aktivno surađivati sa svim tijelima koja su u to uključena. Jednako tako, prihvatit će sankcije koje u tom smislu budu izrečene, bez obzira o kome se radi.

Sudac Denis Pitner je prihvatio sankciju suspendiranja na 12 mjeseci te se HTS-ova sudačka sekcija, od dana kada je dobila službenu informaciju, u svom djelovanju drži sukladno navedenoj suspenziji'
, u veljači je objavio HTS.