joao felix oduševljava

'Novi Ronaldo' strašna prijetnja Dinamu: Cijeli Portugal samo priča o ovom tinejdžeru

04.03.2019 u 09:25

Bionic
Reading

Joao Felix za kojem luduju najbogatiji klubovi Europe u sjajnoj formi dočekuje dvoboj s Dinamom (Arenasport 1, četvrtak, 18:55) nakon što je svojim pogotkom pokrenuo preokret Benfice protiv Porta u portugalskom derbiju ove subote...

Portugal ponovo s uzbuđenjem prati razvoj jednog svojeg nogometnog dragulja. Nakon što se Cristiano Ronaldo s godinama prometnuo u jednog od najboljih nogometaša svih vremena, portugalski i svjetski mediji ove su mu sezone pronašli nasljednika i to baš u redovima Benfice, s kojom Dinamom mora igrati u osmini finala Europske lige (Arenasport 1, četvrtak, 18:55).

  • +3
Joao Felix Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Riječ je o 19-godišnjem ofenzivnom veznjaku Joau Felixu koji je u crvenom dresu započeo prošlog ljeta svoju prvu profesionalnu sezonu i odmah počeo blistati, a baš je ovih dana ušao u strašnu formu.

Ne samo što je impresionirao stručnjake do te mjere da su ga prozvali 'novim Ronaldom', nego ih također podsjeća na Zidanea i Ruija Costu po svojoj kreativnosti, a na Cruyffa i Bernarda Silvu po svojem kretanju sredinom terena i načinom na koji diktira igru.

Od svojih devet golova u portugalskom prvenstvu pet ih je zabio u zadnjih mjesec dana, a posljednji ove subote tijekom preokreta u derbiju kod Porta kojim se Benfica probila na vrh ljestvice. Upisao je dosad i četiri asistencije.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Vjeruje se da su klubovi poput Reala, Manchester Uniteda, PSG-a i Juventusa već ovog ljeta spremni platiti odštetnu klauzulu za njega od 120 milijuna eura.

Zanimljivo, upravo je u ljutitom rivalu Portu s 10 godina započeo svoj nogometni put, ali u njemu nisu prepoznali potencijal.

'Dok sam bio mlađi, bio sam mršaviji i niži od drugih, ali danas ja igram na stadionu Luz, a ostali koje su tada treneri birali ispred mene ne igraju niti pred tisuću ljudi,' ponosno naglašava Joao Felix i dodaje:

'Prelazak u Benficu koja mnogo ulaže u igrače iz omladinskog pogona bila je prava odluka za mene. Kad sam prešao među juniore, bio sam nesiguran, nisam znao koliko ću igrati, ali svaki put kad bih ušao u igru, zabio sam. Promoviran sam u Benficu B sa samo 16 godina, kao najmlađi koji je tamo ikad igrao.'

Kad je dobio priliku s 18 godina u udarnoj momčadi Benfice, nije dobro odigrao u svojoj prvoj utakmici i priznaje da su ga pogodili komentari na društvenim mrežama i u medijima nakon čega više ne prati što o njemu drugi govore.

'Bilo me toga strah, nisam se znao s tim nositi, ali sam shvatio tada koliko je zapravo velika stvar igrati za Benficu,' zaključio je tinejdžer o kojem u posljednje vrijeme gotovo nitko ne govori nešto negativno.

Dakle, tinejdžer Felix je definitivna opasnost uoči gostovanja na Maksimiru ovog četvrtka, ali ono što može tješiti Dinamo je to što još uvijek u Europskoj ligi čeka na svoj prvi pogodak...