LABUĐI PJEV

Novi rekord! Jedan od zadnjih golova unikatne legende

30.03.2015 u 10:48

Bionic
Reading

Nema vjerojatno ljepšeg i težeg osjećaja nego se umiroviti nakon što si čitavu karijeru proveo u istom klubu. Postao legenda, dokazao lojalnost nebrojeno puta i pokazao koliko si genijalan nogometaš...

Težak trenutak, umirovljenje u Sao Paulu kojemu je poklonio 22 godine profesionalne karijere, je pred Rogerijom Cenijem. Već je nekoliko puta prolongirao već najavljene odluke o prestanku karijere, no plasman Sao Paula u Copu Libertadores ponovno je produljio Rogerijev 'vijek trajanja' do isteka sezone.

Početkom kolovoza će, najavljuje ponovno legendarni 42-godišnjak, definitivno objesiti kopačke i rukavice o klin... No, i dalje je na terenu i dalje potvrđuje status najboljeg strijelca u povijesti među vratarima.


U regionalnoj Paulista ligi podređeni Linense odolijevao je do 53. minute, kada je loptu na slobodni udarac namjestio čudesni Rogerio. Još je jednom, 126. puta u karijeri, svladao nemoćnog kolegu i otvorio put prema 3:0 pobjedi svom Sao Paulu.

Ova pobjeda im je iznimno važna nakon bolnog poraza od 0:3 protiv Palmeirasa, a uoči gostovanja kod branitelja naslova južnoameričkih prvaka 'Papinog' San Lorenza. Dok je još na terenu Ceni se trudi da njegov rekord ostane - vječan.