serie a

Novi poraz Juventusa, Roma se pobjedom učvrstila na trećem mjestu

16.04.2023 u 23:57

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativni stoper Martin Erlić odigrao je svih 90 minuta za Sassuolo u 1:0 domaćoj pobjedi protiv Juventusa u susretu 30. kola talijanskog nogometnog prvenstva

Za jedini gol pobrinuo se Defrel u 64. minuti dok je Erlić odlično komandirao obranom koja je zaustavila sve napade velikana iz Torina.

Ovom pobjedom Sassuolo je skočio na 10. mjesto ljestvice s 40 bodova, samo četiri manje od sedmog Juventusa kojem je ovo bio drugi poraz u nizu.

Nogometaši Rome učvrstili su se na trećem mjestu ljestvice talijanskog prvenstva 3:0 domaćom pobjedom protiv Udinesea u susretu 30. kola.

Romu je u prednost doveo Bove (37) kada je najbrže reagirao na odbijenu loptu nakon što je Cristatneov udarac s bijele točke zaustavila vratnica, da bi na 2:0 povisio kapetan Pellegrini (55) nakon protunapada kojeg je poveo Belloti.

Gosti su priliku za povratak u dvoboj propustili u 69. minuti kada je Rui Patricio obranio kazneni udarac Pereyr, koji se tako prometnuo u tragičara dvoboja jer je ranije i skrivio kazneni udarac nakon kojega je Roma povela. Konačni rezultat postavio je Abraham (90+1) u sudačkoj nadoknadi.

Treća Roma sada ima 56 bodova, pet manje od svog gradskog rivala Lazija koji je drugi, a tri više od četvrtog Milana. Udinese je 11. s 39 bodova.