španjolska liga

Ivan Rakitić slavio u gostima kod 'šišmiša', Sevilla je sve dalje od zone ispadanja

16.04.2023 u 23:51

Bionic
Reading

U posljednjem nedjeljnom susretu 29. kola španjolske La Lige nogometaši Seville su u gostima pobijedili Valenciju 2:0

Tom pobjedom Sevilla je napravila mali pomak te je trenutačno na 12. mjestu ljestvice. Valencia se i dalje koprca u golemim problemima te je ostala u opasnoj zoni ispadanja. Ima isti broj bodova kao pretposljednji Espanyol, dok joj za tri boda bježi Almerija koja je na 17. mjestu.

Sevilla je suparnika slomila u drugom poluvremenu kada su postignuti golovi. Prvo se Francuz Loic Bade najbolje snašao nakon kornera, u 55. minuti te iz blizine pogodio za 1:0. Nakon lijepe i brze akcije, dvadeset minuta kasnije, Suso je povećao na 2:0.

Za Sevillu je hrvatski nogometaš Ivan Rakitić zaigrao od 68. minute, a Valencia je od 84. imala igrača manje nakon isključenja Moribe.

Nogometaši madridskog Atletica osvojili su tri domaća boda u 29. kolu španjolske La Lige nakon što su 2:1 svladali Almeriju.

Junak pobjede Atletica bio je francuski nogometaš Antoine Greizmann koji je bio dvostruki strijelac. Oba gola Griezmann je zabio u prvom poluvremenu. U 5. minuti je pogodio glavom iz blizine, a u 43. minuti je okončao vrlo lijepu akciju domaće momčadi.

Almeria je u 37. minuti izjednačila i to nakon pogreške domaće momčadi. Lopta je tada došla do Leaa Baptistaa čiji je udarac skrenuo domaći igrač Gimenez, a lopta se zakoprcala u mreži Atletica.

U nastavku su obje momčadi imale dosta prilika, ali se rezultat nije mijenjao. Almeria je u završnici žestoko stisnula, ali ipak nije osvojila bod.

Atletico je treći i ima dva boda manje od Reala, dok je Almeria na 17. mjestu, sasvim blizu opasne zone.