SADA JE BILO BOLJE

Novi nastup klinke o kojoj priča cijeli svijet; stiže i mlađa sestra!

08.08.2015 u 13:03

  • +5

Alzain Tareq

Izvor: Reuters / Autor: Stefan Wermuth

Bionic
Reading

Na svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u ruskom Kazanju održane su kvalifikacije na 50 metara slobodno za plivačice. Nastupila je hrvatska predstavnica Sanja Jovanović, kao i djevojčica o kojoj svi pričaju, Bahreinka Alzain Tareq

Već smo pisali o debiju 10-godišnje Tareq koja je u kvalifikacijama 50 metara leptir završila kao posljednja, a djevojčica je i u subotu bila u središtu pozornosti, jer se pojavila u disciplini na 50 metara slobodno.

Ovoga puta je bilo bolje, s vremenom 35,78 sekundi završila je kao 105. od 113 natjecateljica. Dakle, nadmašila je čak osam suparnica koje su po fizičkoj konstituciji za nju odrasle žene.

'Sretna sam, mislim da je sa mnom zadovoljan i moj otac', izjavila je mala plivačka zvijezda.

Tareq je najmlađa plivačica u povijesti koja je nastupila na SP-u, no njezin rekord bi mogao biti ugrožen i to od mlađe sestre za koju kažu da je talentiranija i koja bi 2017. u Budimpešti, ako se pojavi, imala devet godina.

I hrvatska je imala svoju predstavnicu. Sanja Jovanović je zauzela 39. mjesto s rezultatom 25,94 sekundi, što je 20 stotinki sporije od njezina državnog rekorda u ovoj disciplini, postignutog prije dvije godine.