lova do krova

Novi milijuni eura stižu na Maksimir! Otkrivamo koliko je stvarno 'teška' Dinamova pobjeda protiv Ludogoreca i koliko još 'modri' mogu zaraditi

10.08.2022 u 06:21

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama izborili su plasman u play-off Lige prvaka, a sama pobjeda protiv Ludogoreca 'modrima' je osigurala fantastičnu zaradu od Uefinih nagrada. Na Maksimiru već sad imaju nekoliko milijuna razloga za zadovoljstvo, a priči tu još nije kraj...

Dinamo je u 3. pretkolu Lige prvaka izbacio bugarski Ludogorec te se tako plasirao u play-off za plasman u jednu od skupina Lige prvaka. Na tom putu 'modrima' u dvije utakmice stoji norveški Bodo/Glimt, a ako kojim slučajem ne uspiju neće biti razloga za tugovanje jer su već sad osigurali plasman u jednu od skupina Europske lige.

Uz onaj sportski dio priče, važan je i financijski. A UEFA je već godinama izuzetno darežljiva što se nagrada za uspjehe u europskim natjecanjima tiče. Tako je Dinamo izbacivanjem Ludogoreca već sad osigurao nove milijune eura u klupskoj blagajni, a novca će - kako god završile dvije utakmice protiv Bodo/Glimta - biti još i više!

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Dakle, samo izbacivanjem Ludogoreca u ovom je trenutku Dinamo sigurno bogatiji za najmanje 8.6 milijuna eura. Računica je jasna - ako ispadne u play-offu Lige prvaka, Dinamo će dobiti 'utješnih' pet milijuna eura te još 3.6 milijuna za plasman u jednu od skupina Europske lige. Ne treba zaboraviti da je tu osigurana i dodatna zarada jer se Europskoj ligi pobjeda nagrađuje sa 630.000 eura, dok se za remi zaradi 210.000 eura.

Očekivana minimalna zarada u Europskoj ligi tako bi opet mogla premašiti 15 milijuna eura uz dodatak kako tu nije uračunata zarada od TV prava, ulaznica, navijačkih artikala i dresova...

  • +27
NK Dinamo - NK Ludogorec, 3. pretkolo Lige prvaka, 9.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

A računica je još izdašnija ako Dinamo prođe Bodo/Glimt i plasira se u neku od skupina Lige prvaka. Ulazak u grupnu fazu Lige prvaka donosi automatsku nagradu Uefe od ukupno čak 20 milijuna eura (bonus za ulazak u skupine LP iznosi 10 milijuna eura!), dok pobjeda u skupini Lige prvaka donosi 2.8 milijuna eura, a remi 930.000 eura.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.