težak posao

Novi Hrvat sjeda na izborničku klupu Azerbajdžana; preporučio ga je Prosinečki?

04.01.2019 u 12:10

Bionic
Reading

Kvalifikacije za plasman na Euro 2020. godine startaju krajem ožujka, a neke od reprezentacija još nisu riješile pitanje izbornika. Među onima koje još traže je i Azerbajdžan, a u najužem krugu kandidata za novog stratega Azera je jedan Hrvat

Robert Prosinečki ostavio je dubok trag u Azerbajdžanu. Kao izbornik vodio je reprezentaciju od 2014. do 2017. godine, odigrao je 21 službenu utakmicu i ostvario omjer od pet pobjeda, šest remija i 10 poraza. No, uspio je doslovno preporoditi tamošnji reprezentativni nogomet jer do njegovog su dolaska Azeri mahom bili 'kanta za napucavanje', pobjede su bile iznimka, a Prosinečki je u kvalifikacijama za EP remizirao s Hrvatskom, dok je u kvalifikacijama za SP uspio pobijediti Norvešku.

Azeri sada traže novog izbornika, a tamošnji mediji kao jednog od glavnih kandidata navode novog Hrvata, Igora Tudora (40)!

Tudor je trenutno bez angažmana, posljednji posao bio mu je vođenje Udinesea na samom početku ove sezone, a do sada je trenerskoj karijeri vodio Galatasaray, Karabukspor, PAOK i Hajduk.

  • +4
Igor Tudor Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Velika želja Azerbajdžanaca bio je Slaven Bilić, no on je prihvatio posao u Saudijskoj Arabiji. Igora Tudora je za mjesto izbornika navodno preporučio sam Robert Prosinečki, to mu je u ovom trenutku i najbolja preporuka za ovaj posao.

Nije nevažno spomenuti kako je Azerbajdžan u kvalifikacijama za EP 2020. godine u skupini E u kojoj su - uz Hrvatsku - još Mađarska, Slovačka i Wales. Baš će prvu utakmicu u ovim kvalifikacijama, 21. ožujka, igrati Hrvatska i Azerbajdžan...