NESREĆA NA UTAKMICI

Novi detalji vezani uz zdravstveno stanje hrvatskog košarkaša Ante Žižića; oglasili se klub, trener i suigrač

10.05.2022 u 09:06

Bionic
Reading

Ante Žižić, centar Maccabija iz Tel Aviva, teško je ozlijeđen na utakmici protiv Hapoela iz Haife

U drugoj četvrtini slučajno ga je u glavu udario suigrač Keenan Evans nakon čega je Žižić pao i udario glavom u parket i bio nekoliko minuta bez svijesti.

Nakon pružene pomoći na parketu hrvatski je košarkaš prebačen u bolnicu gdje je došao svijesti te je podvrgnut daljnjim pretragama.

'Ante Žižić je u bolnici Ichilov podvrgnut nizu pretraga i rezultati su uredni. Ostao je na promatranju u bolnici', objavio je njegov klub.

Maccabi iz Tel Aviva izgubio je na kraju od Hapoela iz Haife nakon dva produžetka 114:123, no ludu košarkašku utakmicu ipak je obilježio nesretni događaj.

'Mi smo kao obitelj, živimo ovdje zajedno cijeli dan. Igrači su kao naša djeca, zdravlje je na kraju iznad svega', rekao je trener momčadi iz Tel Aviva Avi Even, a prenosi HRT.

'Razmišljao sam da zaustavim igru. Sjećam se da se nešto slično dogodilo jednom članu moje momčadi prije nekoliko godina. Naravno da je teško ponovno se koncentrirati na igru', rekao je Žižićev suigrač John DiBartolomeo pa dodao: 'U mislima smo s Antom i njegovom zaručnicom. Čuli smo da je dobro.'