damir martin u finalu

Nove nevolje za braću Sinković; zbog Martinove bolesti otkazali polufinalni nastup

13.07.2019 u 12:35

Bionic
Reading

Hrvatski veslači, Valent i Martin Sinković trebali su ove subote nastupiti u polufinalnoj utrci svjetskog kupa u Rotterdamu. No, zato ee Damir Martin plasirao se u finale samaca na posljednjoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa u Rotterdamu, on je u svojoj polufinalnoj skupini zauzeo drugo mjesto

Braća Valent i Martin Sinković uvjerljivom su pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini u petak, s vremenom 6:46.400 minuta, izborili mjesto u subotnjem polufinalu 'dvojaca bez' na trećem ovogodišnjem natjecanju Svjetskog kupa u veslanju.

Međutim, nevolje koje ih prate u zadnje vrijeme, jer zbog ozljede leđa Valenta morali su propustiti drugu regatu održanu u lipnju u poljskom Poznanju, sada su zadesili novi problemi.

Naime, Martin se razbolio, pa su u subotu otkazali i ovaj nastup u Rotterdamu.

'Na zagrijavanju smo odradili par ubrzanja i Martin je vidio da ne može odveslati utrku kako treba i onda smo odlučili da nema smisla veslati ako nismo zdravstveno na 100 posto. Ionako nam je najvažniji cilj ove godine Svjetsko prvenstvo', rekao je Valent Sinković.

  • +7
Braća Sinković, Martin i Valent Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u finale samaca na posljednjoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa u Rotterdamu, on je u svojoj polufinalnoj skupini zauzeo drugo mjesto.

Olimpijski doprvak iz Rio de Janeira Martin se čitavim tijekom polufinalne utrke držao među tri prvoplasirana veslača te ciljem prošao u vremenu od 7:17.00 minuta, 5.29 sekundi iza pobjednika Danca Sverrija Nielsena, a 1.81 sekundu ispred trećeg Poljaka Natana Wegrzycki-Szymczyka.

Finale samaca na programu je u nedjelju od 10.51 sati.