preko zvereva do finala

Novaka Đokovića još samo jedna pobjeda dijeli do naslova najuspješnijeg svjetskog tenisača; može li ga Medvjedev zaustaviti na tom putu?

11.09.2021 u 08:17

Bionic
Reading

Srpskog tenisača i svjetskog br. 1, Novaka Đokovića, još jedna pobjeda dijeli od kalendarskog Grand Slama, ali i 21. naslova na Grand Slam turnirima, čime bi pretekao dvojac s 20 naslova - Rogera Federera i Rafaela Nadala

Uspio je Novak Đoković revanširati se Nijemcu Alexanderu Zverevu za poraz u finalu olimpijskog turnira, te pobjedom 4:6, 6:2, 6:4. 4:6, 6:2, izboriti nastup u finalu US Opena.

Jedan od najboljih mečeva u karijeri odigrao je i njemački tenisač, pogotovo u prvom i četvrtom setu koje je osvajao, ali je i za klasu iznad toga bio Đoković. Četiri kola US Opena u nizu i četiri ista početka, izgubljenim setom najboljeg tenisača svijeta. Ovoga puta Novak Đoković nije deklasirao suparnika kao u prethodna tri navrata, naprotiv, igrao je prvi put u sezoni pet setova - ali je dokazao da je za klasu bolji i od Zvereva.

No, bilo je jasno da je to tek zagrijavanje prvog tenisača svijeta koji je potom dobio iduća dva seta (6:2, 6:4) lomeći suparnika u ključnim trenucima obje te dionice. Inače, podsjetimo

Zverev se uspio oporaviti te je dobio četvrti set samo da bi Đoković, po tko zna koji put u karijeri, maestralno odigrao ključni, peti set. Odjurio je Đoković na nedostižnih 5:0 i time prelomio dvoboj. Nijemac se samo nakratko vratio spustivši minus na 2:5, ali to je bilo sve od njega.

Zverev je imao više break-lopti, ali i slabiju iskorištenost (3:12), dok je Đoković iskoristio pet od osam takvih prilika.

I nakon tri sata i 33 minute, oduzetim servisom, za još jedan break, Đoković je osigurao borbu za naslov, koji bi ga već sada svrstao u red najvećih i najuspješnijih svjetskih sportaša. Tenisača definitivno.

U nedjeljnom finalu, s druge strane stajat će drugi tenisač svijeta Rus Danil Medvjedev, koji se u petak plasirao u svoje drugo finale zadnjeg Grand Slam turnira sezone, pobijedivši bez većih problema, sa 6:4, 7:5, 6:2 Kanađanina Félixa Auger-Aliassimea (ATP-15.).

Prošle je godine Rus poražen u polufinalu, izbacio ga je kasniji osvajač naslova pobjednika Austrijanac Dominic Thiem.

Medvjedev koji je 2019. izgubio u finalu od Španjolca Rafaela Nadala u nedjelju će se za svoj prvi Grand Slam naslov.

'Ne mislim da sam igrao najbolje, ali sam jako sretan što ću biti u finalu u nedjelju', rekao je Medvjedev poslije meča.

Ovo je bilo prvo grand slam polufinale za 21-godišnjeg Auger-Aliassimea, koji je stigao do četvrtfinala u Wimbledonu ove godine.