prvo ide u Adelaide

Novak Đoković stigao u Australiju godinu dana nakon što je deportiran iz te zemlje; priznaje kako ima samo jednu želju

27.12.2022 u 13:19

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković doputovao je u utorak u Australiju, nešto manje od godinu dana otkako je deportiran iz te zemlje nakon što je odbio da se cijepi protiv koronavirusa, tvrdi agencija Beta

'Želimo mu dobrodošlicu u Australiju. On putuje u Adelaide', Teniski savez Australije objavio je na svojim stranicama i tako potvrdio je da je Đoković stigao.

Prvi Grand Slam turnir sezone Australian Opena održat će se od 15. do 29. siječnja u Melbourneu.

Srbinu je zabranjen nastup na Australian Openu 2022. nakon što je protjeran iz zemlje zbog statusa cijepljenja. Nije bio cijepljen protiv Covida-19, pokušao se vratiti na teritorij uz izuzeće koje je konačno odbijeno i izbačen je neposredno prije početka turnira nakon što je proveo nekoliko dana u pritvorskom centru. Dobio je i trogodišnju zabranu pristupa.

Ali obveza cijepljenja je u međuvremenu ukinuta u Australiji, a Đoković (35) je dobio vizu nakon što mu je u studenom ukinuta zabrana putovanja.

Peti tenisač svijeta igrat će prvo na turniru u Adelaideu koji počinje u nedjelju.

'U prošlosti sam uvijek imao priliku započeti jake natjecateljske sezone u Australiji i volim tamo igrati', rekao je Đoković u petak u Dubaiju.

'Nakon onoga što se dogodilo prošle godine, nadam se da ću dobiti pravu dobrodošlicu i da će mi to pomoći da igram svoj najbolji tenis', dodao je osvajač 21 Grand Slam naslova. Još uvijek je ispred njega Rafael Nadal s 21 Grand Slam naslovom...

Naravno, nakon svega što je prošao imao je samo tu jednu želju, da dobije pravu dobrodošlicu. Kako će ga primiti navijali u Melbourenuo doznat ćemo tek nakon 15. siječnja.