premijer potvrdio

Novak Đoković sada bi komotno mogao reći 'tko se zadnji smije, najslađe se smije', a svoju tajnu i dalje skriva....

27.10.2021 u 10:39

Bionic
Reading

Iako se već neko vrijeme po medijima provlačilo pitanje, tko će smjeti nastupiti na teniskom Grand Slamu Australian Openu, odnosno hoće li dozvolu dobiti samo cijepljeni tenisači, a Novak Đoković skrivao je je li cijepljen ili nije, ove srijede stigla je jasna odluka o tome

Australski premijer Scott Morrison izjavio je kako necijepljeni tenisači moraju proći obaveznu dvotjednu karantenu ukoliko žele igrati na Australian Openu.

'Pravila su za sve ista, bez obzira na to da li ste pobjednik Grand Slam turnira, premijer, poslovni putnik, student ili bilo tko drugi', rekao je Morrison za Seven News.

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković odbio je otkriti je li se cijepio protiv koronavirusa. Međutim, dojam je da se srpski tenisač i svjetski br. 1 još nije odlučio na to, jer tu je tezu zastupao još od početka pandemije.

'Zauzimam stav koji zauzimam i uvijek sam isto razmišljao. Neću otkriti svoj status, odnosno jesam li cijepljen ili ne. To je privatna stvar i po našem zakonu tko god te pita, ti ga na neki način možeš i teretiti za takvo pitanje i zadiranje u privatnost. To je neprimjereno pitanje', rekao je Đoković.

Melbourne, drugi po veličini grad u zemlji domaćina Australian Opena, od 1. studenog omogućit će dolazak bez karantene za potpuno cijepljene tenisače.

Podsjetimo, bura se u javnosti podigla nakon što je premijer australske države Victorije Daniel Andrews poručio kako se i Đoković mora cijepiti, ako misli igrati na Australian Openu.

Đoković, koji je ovaj turnir osvajao devet puta, mogao bi u Melbourneu na svom omiljenom turniru doći do rekordnog 21. Grand Slam naslova u karijeri.