atp novosti

Mladi talijanski tenisač ruši sve rekorde, a ugrozio je i jedan dosad nedodirljivog Novaka Đokovića; ovo baš nitko nije očekivao

25.10.2021 u 08:54

Bionic
Reading

Talijanski tenisač Jannik Sinner i Amerikanka Ann Li osvojili su ovotjedne turnire, ATP u belgijskom Antwerpu, odnosno, WTA na Tenerifima. No, posebna priča je Sinner koji je svojim igrama najavio napad na vrh ATP ljestvice

Sjajni mladi Talijan Jannik Sinner odigrao je sjajan tjedan u Belgiji, a takav je bio i u finalu u kojem su se sastala dva prva nositelja. Sinner je sa 6-2, 6-2 nadigrao Argentinca Diega Schwartzmana čime je osvojio peti turnir u karijeri. Najbolji je bio u Sofiji 2020. godine te prije Antwerpa ove godine u Melbourneu, Washingtonu i Sofiji.

Time je 20-godišnji Sinner postao drugi najmlađi tenisač u povijesti tenisa koji je došao do petog ATP naslova tako brzo. S 19 godina pet ATP naslova na svom kontu do 2009. godine imao je trenutačno najbolji igrač svijeta Novak Đoković.

Zaista je mladi Talijan napravio nešto što baš nitko nije očekivao i poslao je jasnu poruku konkurentima.

No, ako Sinner - trenutačno 11. tenisač svijeta - ovako nastoji napredovati vrlo brzo će doći među pet najboljih. A onda niti skidanje s trona Novaka Đokovića nije nemoguće. No, Đoković sada ima drugih problema jer još nije poznato hoće li uopće igrati na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu.

Do prve WTA titule u karijeri stigla je 21-godišnja Amerikanka Ann Li koja je u finalu na Tenerifima s uvjerljivih 6-1, 6-4 pobijedila dvije godine mlađu Kolumbijku Camilu Osorio.

ATP Antwerp, finale:

  • Janik Sinner (Ita/1) - Diego Schwartzman (Arg/2) 6-2, 6-2

WTA Tenerife, finale:

  • Ann Li (SAD) - Camila Osorio (Kol) 6-1, 6-4