zna koliko je opasan

Novak Đoković otvoreno priznao da strahuje zbog povratka Rafe Nadala

27.12.2023 u 18:26

Bionic
Reading

Rafa Nadal (37) vraća se nakon što je zbog ozljede i operacije propustio praktički cijelu prošlu sezonu. Mnogi i dalje sumnjaju da se Rafa može vratiti na sam vrh, ali Novak Đoković je s pravom oprezan, strahuje da bi mu legendarni Španjolac mogao pokvariti planove

'Iskreno, uvijek ga očekujem na najboljem nivou. Previše su ga puta otpisivali, kao i mene. Ali dokazali smo im da griješe', rekao je Novak Đoković za AFP na pitanje o povratku Rafe Nadala profesionalnom tenisu koji je nakon operacije kuka propustio cijelu prošlu sezonu.

Jasno je Đokoviću da se Nadal vraća kako bi uzeo još koji Grand Slam. I nije Srbinu baš svejedno...

'On nije igrač koji će se vratiti na Tour samo da bi igrao, recimo na srednjem nivou, ili da bi odigrao samo nekoliko mečeva. On želi osvajati trofeje, želi biti najbolji', razmišlja Novak Đoković i dodaje:

'Zbog toga je postao to što je sad - legenda našeg sporta. Uvjeren sam da se sprema osvojiti Grand Slam.'

Podsjetimo, Novak Đoković je rekorder je po broju osvojenih Grand Slam turnira, do sada ih ima 22, a u ovom trenutku ga može stići samo Rafa Nadal koji je 'stao' na 20 Grand Slamova. Španjolac je Roland Garros osvajao čak 14 puta i sigurno je da će baš u Francuskoj biti najveća prijetnja Đokoviću.

Nadal i Đoković su do sada odigrali 59 mečeva. Srbin u pobjedama vodi 30:29, te 15:13 u finalima turnira. No, Nadal je češće slavio u mečevima na velikim turnirima. Vodi 11:7 te 5:4 u finalima najvećih turnira pa baš zbog toga Đoković i najviše strahuje.