vraća se u italiju

Nenad Bjelica se odrekao legendarnog stopera, a Jose Mourinho je to jedva dočekao

27.12.2023 u 17:47

Bionic
Reading

Roma želi u zimskom prijelaznom roku dovesti 36-godišnjeg talijanskog stopera Leonarda Bonuccija koji je trenutačno član berlinskog Uniona, objavila je Gazzetta dello Sport

Prema pisanju talijanskog sportskog dnevnika Romin direktor Tiago Pinto je u svakodnevnom kontaktu s iskusnim stoperom te ga želi dovesti u momčad prije prve utakmice u 2024., kad će Roma ugostiti Atalantu (7. siječnja).

Jose Mourinho vapi za dodatnim opcijama u obrani, jer već mjesecima nema na raspolaganju ozlijeđene Chrisa Smallinga i Marasha Kumbullu, a nakon što Bjelokošćanin Evan Ndicka napusti klub u siječnju kako bi se pridružio svojoj reprezentaciji na Afričkom kupu nacija, trener Rome će na poziciji stopera imati samo Gianlucu Mancinija i Diega Llorentea.

Prema pisanju milanskog sportskog dnevnika pregovori Rome i Bonuccija su zapeli na trajanju ponuđenog ugovora. Iskusni stoper želi zajamčeni ugovor na 18 mjeseci, a Roma mu nudi ugovor do kraja ove sezone s automatskim produženjem za sljedeću sezonu, ako se momčad plasira u Ligu prvaka.

  • +7
Liga prvaka: Union Berlin - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: Filip Singer

Bonuccijev cilj je izboriti se za mjesto u talijanskoj reprezentaciji koja će na Euru 2024. u Njemačkoj braniti naslov osvojen 2021. u Engleskoj.

Talijanski stoper se u zadnje vrijeme nije naigrao u dresu Uniona, koji ga je voljan pustiti šest mjeseci prije isteka ugovora. Od početka studenog, kad je odigrao cijelu utakmicu protiv Napolija u Ligi prvaka, Bonucci je u sljedećih sedam dvoboja, pet u Bundesligi i dva u Ligi prvaka, na terenu proveo svega 46 minuta.

  • +9
Sporting Braga - Union Berlin, Liga prvaka, 29.11.2023. Izvor: EPA / Autor: JOSE COELHO

Novi trener Union Berlina Nenad Bjelica koristio ga je tek 23 minute u zadnjoj buindesligaškoj utakmici prije prvenstvene stanke, u kojoj je Union kao domaćin svladao Köln 2:0.

Bonucci je najveći dio karijere (12 sezona) proveo u torinskom Juventusu, a u talijanskoj Serie A je igrao još i za Inter, Bari i Milan. Union Berlin je prvi klub izvan Italije za koji je zaigrao.