odbija cijepiti se

Novak Đoković objavio kad se vraća na teren, ali i dalje će imati velikih problema zbog svojih antivakserskih stavova

11.03.2022 u 11:19

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković sljedećeg mjeseca bi trebao započeti pripreme za obranu naslova na Roland Garrosu nastupom na ATP turniru Masters 1000 u Monte Carlu

Osvajač 20 Grand Slam naslova nije nastupio na Australian Openu u siječnju jer nije bio cijepljen protiv COVIDA-19 , a iz istog razloga ne nastupa na Masters 1000 u Indian Wellsu te će propustiti turnir u Miamiju.

'Novak će svoju sezonu na zemljanoj podlozi 2022. otvoriti u Monte Carlu, gdje je dva puta osvojio titulu na Mastersu 1000, 2013. i 2015. godine', stoji u objavi na Đokovićevoj web stranici.

Monako, gdje Đoković živi, ​​dopušta međunarodne putnike s dokazom o preboljenju COVIDa-19 u posljednjih šest mjeseci. Đoković je rekao da je u prosincu drugi put bio pozitivan na koronavirus. Problem? Mnogi sumnjaju da je Đoković nabavio lažnu liječničku potvrdu o preboljenju korone, a u Srbiji je zbog toga čak i pokrenuta istraga. Podsjetimo, neke europske države, kao i SAD, Đokoviću ne priznaju tu potvrdu o preboljenju.

Masters 1000 u Monte Carlu igra se od 10. do 17. travnja i bit će drugi turnir ove godine za Đokovića, koji je prošli mjesec izgubio u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju.

Francuska je ovaj mjesec popustila svoja ograničenja vezana za COVID-19, a potvrde o cijepljenju od 14. ožujka neće biti obvezatne, čime su otvorena vrata Đokoviću za obranu naslova na Roland Garrosu koji je na rasporedu u svibnju. No, još nema službene potvrde hoće li potvrda o cijepljenu protiv korone biti uvjet za nastup na drugom Grand Slam turniru sezone. A Đoković i dalje nema namjeru cijepiti se...