katastrofa za srbina!

Novi šok za Novaka Đokovića; iznenada ga je napustio trener s kojim je osvojio sve najveće trofeje u karijeri...

01.03.2022 u 19:16

Bionic
Reading

Ovo je definitivno crni utorak za Novaka Đokovića (34) koji je doživio još jedan udarac od kojeg će se teško oporaviti. Prvo je francuski Peugeot, jedan od glavnih sponzora srpskog tenisača, odlučio raskinuti dugogodišnju suradnju s njim, a potom ga je napustio i trener Marian Vajda koji ga je vodio punih 15 godina

Senzacionalna vijest stiže nam iz svijeta tenisa - Slovak Marian Vajda (57) više nije trener Novaka Đokovića! Stručnjak koji je s Đokovićem još od 2006. godine iznenada je napustio momčad sve do jučer prvog tenisača svijeta!

SportKlub donosi kako Slovački trener nije bio s Novakom od početka sezone, ali je tijekom svih događanja u Melbourneu glasno stao u Đokovićevu obranu.

Težak je ovo udarac za Đokovića koji je s Vajdom radio punih 15 godina, od 2006. godine, s izuzetkom jedne pauze, od travnja 2017. do travnja 2018. godine. Praktički sve najvažnije trofeje Novak Đoković je osvojio pod Vajdinim vodstvom - svih 20 Grand Slam titula (devet Australian Opena, dva Roland Garrosa, šest Wimbledona, tri US Opena), pet završnih Mastersa, čak 37 ATP Tour 1000 turnira, Davis Cup i broncu na Olimpijskim igrama!

Vajdi, koji će uskoro napuniti 57 godina, od Wimbledona 2019. godine se u timu kao trener pridružio Goran Ivanišević, a od tada je smanjen broj turnira na kojima je Marian s Novakom, kako bi više vremena provodio s obitelji.

Također, zbog činjenice da nije cijepljen, neizvjesno je na kojim će turnirima Novak Đoković moći nastupiti ove sezone, pa je i to možda uvjetovalo Vajdin odlazak. Prva dva Masters 1000 turnira sezone - Indian Wells i Miami - za Đokovića su također pod velikim upitnikom.

Za sada ostatak Đokovićevog tima ostaje nepromijenjen te ga i dalje čine - trener Goran Ivanišević, fizioterapeuti Miljan Amanović i Ulises Badio, te kondicijski trener Marko Paniki.