sam si je kriv

Amerikanci nisu imali milosti za Novaka Đokovića; zbog njegovih antivakserskih stavova zabranjen mu je ulazak u SAD

10.03.2022 u 07:51

Bionic
Reading

Drugi tenisač svijeta Novak Đoković definitivno neće igrati na ATP-jevom turniru Masters 1000 u američkom Indian Wellsu. Čekao je Srbin do posljednjeg trenutka, nadao se da će mu se vlasti SAD-a smilovati, ali na kraju je dobio isti odgovor kao i u Australiji

Novak Đoković se prijavio za sudjelovanje na ATP-jevom turniru Masters 1000 u Indian Wellsu (od 10. do 20. ožujka), ali sad je jasno da Srbin neće tako brzo ući u SAD.

Čekao je Đoković odluku Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) o dozvoli za ulazak u SAD s obzirom na to da nije cijepljen protiv koronavirusa. Nadao se da će Amerikanci imati više razumijevanja od Australaca. No prevario se. Dobio je isto - nogom u dupe! Jer Đoković zbog svojih antivakserskih stavova nije dobio dozvolu za ulazak u SAD.

Kako sada stvari stoje, Srbin će propustiti Masters 1000 u Indian Wellsu, ali i ATP-jev turnir u Miamiju koji počinje 21. ožujka.

Nakon svega se oglasio i sam Đoković. I dalje je tvrdoglav kao mazga, za sve što mu se događa sam je kriv, ali...

'Činjenica je da sam automatski bio u ždrijebu za Indian Wells i Miami, ali znao sam da su male šanse da ću putovati na te turnire. CDC (Centar za kontrolu i prevenciju bolesti) je potvrdio da se propisi neće mijenjati tako da neću moći igrati u SAD-u. Sretno onima koji budu igrali na ovim sjajnim turnirima', napisao je Đoković na društvenim mrežama.