u igri je velik novac

Novak Đoković i njegovi odvjetnici nakon svega spremaju osvetu Australcima; sve bi ih ovo moglo skupo koštati...

11.01.2022 u 07:54

Bionic
Reading

U ponedjeljak je sudac Anthony Kelly presudio da australske vlasti moraju pustiti Novaka Đokovića iz imigracijskog pritvora, potvrditi mu vizu za ulazak u zemlju te vratiti putovnicu. Tu je odluku sudac Kelly temeljio na činjenici da su australske vlasti u slučaju Novaka Đokovića prekršile imigracijsku proceduru

Novak Đoković (34) je nakon pet dana provedenih u hotelu za imigrante, nakon odluke suda, slobodan. Sudac Anthony Kelly presudio da australske vlasti moraju pustiti Novaka Đokovića iz imigracijskog pritvora te mu potvrditi vizu za ulazak u zemlju i vratiti putovnicu.

Đoković je odmah nakon toga odradio prvi trening u Melbourneu, a za danas već ima zakazani termin novog treninga. Sve tako govori da će ipak nastupiti na Australian Openu.

No nije još gotovo, neće Đoković mirno spavati jer je prema australskim zakonima ministar za imigraciju Alex Hawke iznad suda kad su u pitanju odluke o deportaciji. Hawke tako još uvijek može na svoju ruku potpisati ukidanje vize te Đokoviću zabraniti ulazak u zemlju na tri godine.

Znakovito je da to - barem tijekom ponedjeljka - nije učinio. Ali ima vremena da se predomisli.

S druge strane ima i Novak Đoković 'aduta u rukavu'. Australski mediji tvrde kako nakon oslobađajuće presude ima pravo tužiti državu. I da nakon svega jednostavno nema šanse da izgubi spor!

Prema pisanju australskog portala Fox Sports, neosnovano zatvaranje srpskog tenisača i totalni kaos koji je nakon toga nastao australske bi porezne obveznike mogli stajati najmanje 500.000 dolara samo na temelju sudskih troškova.

Partner poznate odvjetničke tvrtke Thomson Geer Lawyers, Justin Quill, otišao je i dalje te ustvrdio kako bi se ovaj slučaj mogao odužiti te koštati i puno više. Posebice ako se Novak Đoković u dogovoru sa svojim odvjetnicima nakon svega odluči tužiti vladu Australije!

'Postoji realna šansa za naknadom štete i svih ostalih vrsta izvansudskih troškova. Ukupno bi cijeli proces mogao stajati i više od 500.000 dolara, a Novak Đoković nakon oslobađajuće presude ima pravo tražiti naplatu nastalih troškova i odštetu', navodi se u odvjetničkim krugovima uz zaključak:

'Ako se odluči sudskim putem zatražiti i odštetu za sve što mu se dogodilo od dolaska u Australiju pa do oslobađajuće presude, velike su šanse da taj spor i dobije.'

Prevedeno, ako se Novak Đoković zainati, australski bi porezni obveznici u startu ostali bez najmanje 500.000 dolara. Plus odšteta za sve neugodnosti koje je morao proživljavati proteklih nekoliko dana. A to bi mogla biti 'masna' cifra... Kako god bilo, na potezu su sada Đoković i njegovi odvjetnici. Ako ministar Hawke u međuvremenu ne potpiše papire za njegovu deportaciju iz Australije.