burno u beogradu

Iako su imali razloga za sreću, Đokovićeve je jedno pitanje posve izbacilo iz takta i prekinuli su pressicu

10.01.2022 u 16:12

Bionic
Reading

Novak Đoković svjetska je tema br. 1. No, ne zbog svojih sportskih uspjeha, već zbog sudskog procesa. Federalni sud u Melbournu poništio je u ponedjeljak odluku australske vlade kojom je odbijena viza uoči Australian Opena prvom tenisaču svijeta i devetostrukom osvajaču tog turnira.

Sudac Anthony Kelly u ponedjeljak ujutro po srednjoeuropskom vremenu poništio je ukidanje vize i naložio australskoj vladi da plati sudske troškove, a Đokovića iz imigracijskog pritvora u roku od pola sata.

Ta odluka, međutim, ne znači da je slučaj okončan jer ministar ministar za imigraciju, državljanstvo, migrantske usluge i multikulturalna pitanja Alex Hawke može iskoristiti osobne ovlasti za ukidanje Đokovićeve vize.

Hawke, međutim, tu odluku nije donio u roku od četiri sata nakon završetka ročišta.

'Zadovoljan sam i zahvalan što mi je sudac poništio ukidanje vize. Unatoč svemu što se dogodilo, želim ostati i pokušati se natjecati na Australian Open. Ostajem fokusiran na to. Doletio sam ovdje igrati na jednom od najvažnijih događaja koje imamo i to pred nevjerojatnim navijačima. Trenutačno toliko mogu napisati i naravno jedno ogromno HVALA svima širom svijeta koji su mi pružali podršku i snagu i ohrabrivali me da ostanem priseban i jak', javio se Novak s treninga.

Inače, dok se Đoković spremao na trening, u Beogradu je pred novinare izašla i njegova obitelj, majka Dijana, tata Srđan i brat Đorđe, te su odgovarali na novinarska pitanja. Glavnu je riječ, s obzirom na to da se izvrsno služi engleskim jezikom, odgovarao uglavnom brat Đorđe.

I sve je bilo dobro, dok nije stiglo pitanje jedne strane novinarke o tome što se dogodilo kad je 16. prosinca Novak saznao da je pozitivan, a što je potvrdio i sâm Novak na upit granične službe: Dva puta sam imao covid. Imao sam covid u lipnju 2020. i nedavno sam imao covid, bio sam pozitivan, PCR, 16. prosinca 2021.

Jer mediji su ovih dana podastrijeli brojne dokaze da je nakon tog PCR testa Nole svugdje hodao bez ikakvih mjera zaštite... No, obitelj je u tom trenutku prekinula press-konferenciju. Srđan Đoković je na to promrljao 'neka pitaju suca', a onda je riječ uzeo Đorđe Đoković.

'Presica je završena', rekao je Novakov brat.