težak udarac za ferrari

Nova potpuna katastrofa Sebastiana Vettela uoči utrke u Maleziji!

30.09.2017 u 12:09

Bionic
Reading

Sebastian Vettel startat će u nedjelju s posljednje pozicije na Velikoj nagradi Malezije, nakon što mu je u kvalifikacijama otkazao motor. Lewis Hamilton bio je najbrži i ostvario je svoju 70. pole poziciju u karijeri pa će Nijemcu trebati čudo ako želi ovog vikenda ostati u utrci za naslov...

Sezona 30-godišnjeg Nijemca dobro je izgledala sve do utrke u Singapuru kada je u nespretnom sudaru propustio veliku priliku za pobjedu, a sada se njegova situacija u ukupnom poretku još pogoršala.

  • +10
Formula 1, VN Singapura, 2017. Izvor: Reuters / Autor: EDGAR SU

Sebastian Vettel koji zaostaje za Hamiltonom 28 bodova nije uspio odvesti niti jedan krug na kvalifikacijama za Veliku nagradu Malezije zbog kvara na motoru i startat će u nedjelju s posljednjeg mjesta.

Jednako je to bolan udarac za četverostrukog F1 prvaka kao i onaj iz Singapura, jer je i ovog vikenda bio strašno brz i činilo se da bi mogao odnijeti pobjedu, no sada bi takav rezultat bio ravan čudu.

Da stvar bude gora za Vettela, svoju 70. pole poziciju u karijeri ostvario je Lewis Hamilton briljantnim krugom 1:30.076 koji je bio samo četiri i pol stotinke brži od Kimija Raikkonena u drugom Ferrariju, dok su Max Verstappen i Daniel Ricciardo zauzeli treće i četvrto mjesto, a Valtteri Bottas se morao zadovoljiti petim.

Nedjeljna utrka na rasporedu je u 9 ujutro po hrvatskom vremenu.