IMA LI KRAJA?

Nova ispovijest koja će uzdrmati 'najprljaviji' sport

22.06.2013 u 16:58

Bionic
Reading

Bivši pobjednik najprestižnije biciklističke utrke Tour de France, Nijemac Jan Ullrich, priznao je korištenje dopinga, kao i suradnju sa zloglasnim liječnikom Eufemianom Fuentesom...

Ullrich je sve detalje konzumacije dopinga otkrio njemačkom magazinu Focus, čiji će novi broj izaći u ponedjeljak 24. lipnja.

'Istina je, konzumirao sam Fuentesove tretmane. Gotovo su svi u to doba koristili nešto čime bi poboljšali svoje performanse u utrkama. Nisam uzimao ništa što nisu uzimali i drugi vozači. Sve što sam želio jest jednaka prilika za osvajanjem naslova,' rekao je između ostalog slavni njemački biciklist.

Za Ullrichovu se vezu s Fuentesom saznalo u predvečerje Tour de Francea 2006. godine, nakon čega mu je zabranjen nastup, a prošle godine i izbrisani svi rezultati od svibnja 2005. godine. Sve dotada Ullrich nije želio priznati vezu s Fuentesom, koji je u travnju osuđen na godinu dana zatvora zbog ugrožavanja javnog zdravlja, no tada je učinio i to, a sada je otkrio i sve detalje 'suradnje'.


Ullrich je 1997. godine osvojio naslov pobjednika na Tour de Franceu, te je čak tri puta u karijeri završavao na drugom mjestu (sveukupno četiri puta) iza posramljenog američkog biciklista Lancea Armstronga, koji je ranije ove godine u televizijskom intervjuu priznao sve, nakon čega mu je oduzeto svih sedam naslov pobjednika.

'Oduvijek je bilo jasno da se Lance neće izvući, iako su ga godinama štitile i pokrivale određene institucije. Nisam bolji od Armstronga, ali nisam ni lošiji. Veliki heroji tog doba su danas ljudi s manama koje ostatak svijeta mora podnositi.'

Sportska javnost s nestrpljenjem čeka ponedjeljak kako bi saznala sve detalje koje je još jedan posrnuli biciklist otkrio.