olga poput đokovića

Nova heroina srpskog sporta priznala da je navijala za Hrvatsku: Hoće li i nju kritizirati?

30.07.2018 u 20:55

Bionic
Reading

Olga Danilović tenisačica je o kojoj se u svijetu najviše priča nakon što je osvajanjem turnira u Moskvi ove nedjelje postala prva igračica rođena u ovom tisućljeću s WTA titulom. Ruskim medijima otkrila je nekoliko zanimljivosti nakon trijumfa, između ostalog i da je navijala za Hrvatsku u finalu SP-a...

Poput Ajle Tomljanović kojoj je tata bio rukometna legenda, među tenisku elitu ušla je još jedna kćer sportskog velikana iz bivše Jugoslavije. Olga Danilović kćer je slavnog košarkaša Predraga, a sa 17 godina iznenađujuće je osvojila WTA turnir u Moskvi i velikim koracima grabi prema teniskom vrhu.

  • +3
Olga Danilović osvojila Moskvu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ne samo što je postala prva u WTA povijesti koja je došla do titule rođena u novom tisućljeću, već i prva koja je u turnir ušla kao 'sretni gubitnik', s obzirom da je ispala u zadnjoj rundi kvalifikacija, ali je kao zamjena ipak dobila priliku zaigrati u glavnom ždrijebu.

Srpska javnost oduševljena je njezinim rezultatom, ali i pojavom pa je već uspoređuju s Anom Ivanović, a za ruski dnevnik Sport Ekspress otkrila je neke zanimljive detalje o sebi.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Olga priznaje da joj je majka Svetlana važnija u njezinoj teniskoj karijeri i bez njezine pomoći ovaj uspjeh ne bi bio moguć, dok je slavni otac Predrag tek navijač. A uzor joj je isključivo Novak Đoković, ni Ana Ivanović ni Jelena Janković.

'Ima puno obaveza, ali kad se sretnemo na turnirima, uvijek je vrlo ljubazan. On prati sve nas mlade srpske tenisače i tenisačice. Kad nas sretne, uvijek priča s nama. Jako je druželjubiv,' kaže Danilović o svom uzoru.

Tema razgovora s Rusima bilo je i Svjetsko prvenstvo u nogometu.

'Da, pratila sam od početka do kraja, iako je Srbija ispala iz turnira. No, ne mogu vam puno toga više reći, jer se ne razumijem toliko u nogomet,' priznala je, a na pitanje je li navijala za Hrvatsku u finalu poput svog idola Đokovića bez grižnje savjesti je odgovorila:

'Naravno!'

Đoković se u radikalnim srpskim političkim krugovima našao pod žestokim kritikama zbog priznanja da simpatizira Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu. Valjda će barem ovu 17-godišnjakinju pustiti na miru...