ATP

Norvežanin Ruud slavio u Portugalu, Španjolac Baena u Maroku

09.04.2023 u 20:38

Bionic
Reading

Norveški tenisač Casper Ruud pobjednik je ATP 250 turnira u Estorilu čiji je nagradni fond 630.705 eura.

U finalu je prvi nositelj Ruud svladao šestog nositelja Srbina Miomira Kecmanovića 6:2, 7:6 (3). Dvadesetčetverogodišnji Ruud je u 16. finalu u karijeri osvojio svoj deseti trofej, odnosno prvi ove godine.

Prošle godine igrao je u sedam finala, uključujući dva puta na Grand Slam turnira, odnosno na Roland Garrosu i US Openu. Oba puta je izgubio.

Godinu dana mlađi Kecmanović u Portugalu je lovio drugu lovoriku u karijeri, no nakon sat i 49 minuta ostao je praznih ruku. Do sada je slavio u Kitzbühlu prije tri godine. Ove je godine izgubio finale u Delray Beachu, a 2019. u Antaliji.

Španjolac Roberto Carballes Baena pobjednik je teniskog turnira iz serije ATP 250 u Marakešu u Maroku, čiji je nagradni fond 630.705 eura.

U finalu je 30-godišnjak nadigrao Francuza Alexandera Müllera iz Francuske 4:6, 7:6 (3), 6:2. Meč je trajao nešto manje od tri sata, a Španjolac će se nakon pobjede na ATP ljestvici u ponedjeljak popeti na 63. mjesto, najviše u dosadašnjoj karijeri.

Müller će također zabilježiti svoj najbolji plasman, mjesto među 100 najboljih. Carballes Baena osvojio je svoj drugi turnir u karijeri, a osvojio je i onaj na zemljin u Quitu prije pet godina. Četiri godine mlađem Francuzu ovo je bilo prvo finale na najvišoj razini, a prije toga osvojio je samo jedan turnir serije challenger u rodnom Bloisu.