skupina ii - 3. kolo

Norvežani preokrenuli pet golova minusa i osigurali dramatičan rasplet u zadnjem kolu; tri se reprezentacije bore za polufinale

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 23.01.2022 22:45
  • Objavljeno 23.01.2022 u 22:45
Bionic
Reading

U derbiju 3. kola skupine II drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva, Norveška je pobijedila Španjolsku sa 27:23 i zakomplicirala borbu za plasman u polufinale. Uoči zadnjeg kola Norveška, Švedska i Španjolska imaju po šest bodova.

Španjolska je povela sa 2:0, no potom su Norvežani zabili pet uzastopnih golova. Nešto kasnije povećali su prednost na pet golova razlike (10:5). U 40. minuti Španjolci su bili na samo golu zaostatka (19:20), no Norvežani su odgovorili s četiri gola u nizu i došli do +5 (24:19) i mirno priveli susret kraju.

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barhold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok su kod Španjolske najefikasniji bili Jorge Maqueda sa šest i Aleix Gomez Abello s pet pogodaka.

Švedska se približila plasmanu u polufinale pobjedom 25:21 protiv Njemačke. Šveđani su bolje ušli u susret, no Njemačka je početkom drugog dijela uspjela izjednačiti (13:13, 15:15). Švedska u završnici bježi na +4 (23:18) što je uspjela obraniti do kraja susreta.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji je bio Hampus Wanne sa šest golova, dok su još četvorica igrača zabila po tri pogotka (Albin Lagergren, Jim Gottfridsson, Oscar Bergendahl, Lukas Sandell). U suparničkim redovima Julian Koster je zabio četiri, a Paul Drux s tri gola.

U prvom susretu današnjeg programa Poljska i Rusija su remizirale 29:29.

Poljska je bila korak do prve pobjede u drugom krugu nakon što je Michal Daszek pogodio za 29:28. Rusiji su preostale tri sekunde za zadnji napad. Uzeli su time-out, dogovorili taktiku i uspjeli izjednačiti golom Sergeja Marka Kosorotova.

U poljskim redovima najefikasniji su bili Szymon Sicko s osam i Michal Daszek sa šest golova, dok je s druge strane Kosortov postigao osam, a Dmitri Žitnikov sa sedam golova.

Uoči zadnjeg kola Norveška, Španjolska i Švedska imaju po šest bodova.

U najboljoj poziciji su Španjolci koji će pobjedom protiv Poljske osigurati prolaz u polufinale, dok će Švedska i Norveška međusobno igrati za preostalo mjesto.

U posljednjem kolu, 25. siječnja sastaju se Poljska - Španjolska (15:30), Njemačka - Rusija (18:00), te Švedska - Norveška (20:30).

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal