Rukometno POSRTANJE

Hrvoje Horvat je otvorio frontu s nulom na kontu, a realnost su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Pero Metličić je najmanje kriv za to

  • Branko Tabak
  • Zadnja izmjena 24.01.2022 09:20
  • Objavljeno 23.01.2022 u 12:30
Bionic
Reading

Noć nakon poraza od Danske 25:27 u kojem je Hrvatska pružila snažan otpor svjetskim prvacima vrijeme je za realno sagledavanje rezultatskog posrtanja Kauboja na Europskom prvenstvu

Još sinoć smo bili klasa optimist, vjerovali u čuda i plasman u polufinale, a danas se moramo suočiti s činjenicom da imamo nulu na kontu i da nas čekaju teške kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Taština koju je nakon borbene utakmice svojih igrača pokazao izbornik Hrvoje Horvat poručivši da je, porazu unatoč, začepio usta kritičarima, posve jasno oslikava stanje u reprezentaciji. Uz pandemiju, testiranja, veliki broj zaraženih i rezultatsko posrtanje ovakvo što dodatno je opteretilo momčad. Da se razumijemo, nisu ni drugi bili pošteđeni problema s koronavirusom. Island je, primjerice, demolirao Francusku bez osam igrača.

>> [VIDEO/FOTO] Horvat poslao poruku kritičarima: Začepili smo usta onima koji govore da se ne borimo. Najvažnije mi je da mi ovi dečki vjeruju

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez

Horvat je morao biti svjestan da su kritike nakon poraza od Crne Gore izgovorili stručni ljudi, s ogromnim iskustvom, a otvorena fronta s legendom hrvatskog rukometa Petrom Metličićem zadnje je što mu uoči sve izvjesnijih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo treba.

>> Metličić oštro odgovorio Horvatu: Lako je biti frajer protiv Danske, a što je s Crnom Gorom? Ako ne možeš biti tu, onda se makneš...

Svjetsko prvenstvo igra se u siječnju sljedeće godine u Poljskoj i Švedskoj, a osim domaćina i aktualnih prvaka Danaca, Europa će dati još 12 reprezentacija koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu, od čega tri ostvaruju plasman preko Europskog prvenstva koje je u tijeku.  U silnoj kombinatorici otvara se mogućnost da i peto mjesto na Europskom prvenstvu vodi izravno na Svjetsko, no i ono je Hrvatskoj teško dostižno. 

  • +31
Hrvatski navijači na utakmici rukometnog EP: Hrvatska-Danska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Čak i Kauboji ostvare pobjede nad Islandom i Nizozemskom puno toga se mora poklopiti da bude treća u skupini pa zaigra za to peto mjesto i izbori izravan plasman na Svjetsko.

Izvjesnije je da će Hrvatska u kvalifikacije u koje se priključuje u drugom krugu za koju će ždrijeb biti održan na samoj završnici Eura u Budimpešti.

To bi značilo igranje dvije utakmice između 11. i 17. travnja protiv jedne od reprezentacija iz prvog kruga kvalifikacija koji će se održati između 14. i 20. ožujka.

Potencijalni protivnici Hrvatskoj su: Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Litva, Sjeverna Makedonija, Portugal, Slovačka, Slovenija, Ukrajina, Belgija, Estonija, Farski Otoci, Finska, Izrael, Grčka, Italija, Rumunjska ili Švicarska.

  • +23
EP rukomet: Hrvatska-Danska, 22.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal