JAKO RASPOLOŽENI

Norveški rukometaši na Euru ruše rekorde; upozorenje za Hrvatsku!

17.01.2018 u 13:43

Bionic
Reading

U zadnjoj utakmici trećeg kola skupine B Norveška je svladala Austriju 39:28 te promijenila svoje knjige rukometnih rekorda

Norvežani su u u drugu fazu prenijeli dva boda, a da je bilo malo sreće i koncentracije mogli su četiri. No na startu prvenstva upisan je poraz od Francuske 32:21 u dramatičnoj završnici koja je mogla otići i na njihovu stranu.

Ipak, Skandinavci vjeruju da se mogu dokopati polufinala, igraju zaista jako dobro što je loša vijest za Hrvatsku koja će s Norveškom snage odmjeriti u subotu (20.30 sati). Gubitnik iz toga dvoboja oprostit će se od utakmica za medalje.

  • +7
Norveška - Austrija, 3. kolo Eura 2018. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Za razliku od Hrvatske, Norveška u drugu fazu ulazi boljeg raspoloženja zbog sjajne predstave protiv Austrije.

Norvežani su slavljem od 11 razlike izjednačili svoj rekord na Europskim prvenstvima što se tiče najveće pobjede, tako su uvjerljivo pobijedili samo Rusiju 2008. kada su bili domaćini (32:21).

I dok su taj rekord izjednačili jedan su srušili i to po broju postignutih pogodaka na jednoj utakmici Eura. Dosad im je to bilo 37 golova (protiv Portugala 2006. u pobjedi 37:27), a sada su s Austrijom to nadmašili za dva gola (39:28).

'Bili smo fokusirani na brzinu. Bili smo raspoloženi za trku i postigli smo mnogo lakih golova. Ponosan sam na svoje igrače', rekao je norveški izbornik Christian Berge.

Norveška - Austrija, Magnus Jondal