REKORDNO ZLATO

Norveški čarobnjak i službeno postao - najveći ikada!

19.02.2014 u 17:22

Bionic
Reading

Slavni norveški biatlonac Ole Einar Bjoerndalen osvojio je u mješovitoj štafeti svoje osmo olimpijsko zlatno odličje i tako službeno postao najuspješniji zimski olimpijski sportaš svih vremena

Bjoerndalen je prvom medaljom u Sočiju izjednačio rekord po ukupnom broju medalja sa slavnim sunarodnjakom Björnom Daehlijem. Slavni skijaški trkač imao je osam zlata i četiri srebra, a današnjim slavljem u mješovitoj biatlonskoj štafeti (premijerno u olimpijskom programu) Bjoerndalen je došao do ukupnog zbira od osam zlata četiri srebra i jedne bronce. Najveći ikada, zimska verzija Michaela Phelpsa.

Neuništivi olimpijac je zadržao 'ritam' i s 40 godina na leđima


40-godišnji Bjoerndalen svoju je olimpijsku žetvu započeo zlatom i srebrom u naganu prije 16 godina, a najuspješnije igre imao je 2002. godine kada je u Slat Lake Cityju osvojio četiri zlata. Ovo su mu pete uzastopne Igre na kojima je osvojio po barem dvije medalje, a u subotu ga očekuje i prilika u muškoj štafeti gdje bi u slučaju osvajanja novog zlata postao prvi zimski olimpijac sa devet trijumfa.

Zlato je osvojio zajedno s partnerom Emilom Hegleom Svendsenom, te partnericama Torom Berger i Tirilom Eckoff, a iza nedodirljivih Norvežana ostala je srebrna Češka i veliko iznenađenje Italija.