EVO TKO SVE SUDJELUJE...

Nogometaši iz 20 španjolskih prvoligaša igraju virtualni turnir; u Realu se nisu mogli dogovoriti pa su imali i kvalifikacije

19.03.2020 u 13:17

Bionic
Reading

U Španjolskoj će se od ovoga vikenda, kao zamjena za prekinuto nogometno prvenstvo, početi odigravati virtualni turniri u kojima će u igranju kompjutorske igrice FIFA 20 sudjelovati po jedan igrač iz svakog od 20 klubova Primere

Na ideju o održavanju turnira došao je jedan od najboljih španjolskih igrača video igrica Ibai Llanos nakon što je prije četiri dana bio domaćin virtualnog seviljskog derbija u kojemu je Sevillu predstavljao njezin branič Sergio Reguilon, a Betis napadač Borja Iglesias. Taj je susret putem Llanosova streaming kanala na Twitchu pratilo više od 60,000 navijača.

Potaknut takvim navijačkim odazivom, Llanos je putem svog twitter profila pitao svoje sljedbenike jesu li zainteresirani za to da organizira turnir u kojemu bi po jedan igrač svakog kluba iz La Lige predstavljao svoju momčad. Taj je prijedlog naišao na oduševljeno odobravanje kako navijača tako i igrača.

Među prvima koji su se prijavili za sudjelovanje bili su veznjak Barcelone Sergi Roberto, napadač Atletica iz Madrida Marcos Llorente te veznjak Valencije Carlos Soler, dok su madridskom Realu morali organizirati kvalifikacije između vratara Thibauta Courtoisa, veznjaka Danija Carvajala i napadača Marca Asensija, a pravo predstavljanja 'kraljevskog kluba' izborio je Asensio.

'Pvi sam tweet poslao bez iakvih očekivanja, a onda me je zaprepastio odaziv. Za manje od sat vremena već se pola klubova prijavilo. Sada kada su u samoizolaciji, igrači mnogo više igraju video igrice, a kako imaju u sebi natjecatelji gen uvijek žele pobijediti. Znaju kako će ovaj turnir mnogo značiti navijačima', rekao je Llanos dodavši kako će se sav prihod od prijenosa 'utakmica' putem njegova Twitch kanala donirati medicinskom osoblju koje se bori protiv pandemije koronavirusa.

  • +5
La liga, Betis - Real Madrid Izvor: Profimedia / Autor: Daniel Gonzalez Acuna / Zuma Press / Profimedia

POPIS IGRAČA KOJI ĆE SUDJELOVATI NA TURNIRU:

Sergi Roberto (Barcelona), Marco Asensio (Real Madrid), Sergio Reguilon (Sevilla), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Jason (Getafe), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Carlos Soler (Valencia), Manu Morlanes (Villarreal), Jose Antonio Martinez (Granada), Gorka Guruzeta (Athletic Bilbao), Ruben Garcia (Osasuna), Carlos Clerc (Levante), Lucas Perez (Alaves), Pedro Porro (Valladolid), Edu Exposito (Eibar), Kevin Vazquez (Celta), Alejandro Pozo (Mallorca), Aitor Ruibal (Leganes), Adri Embarba (Espanyol)