sevilla je pala, ali...

Igrači Dinama s pravom su bili razočarani: Pobijediš ekipu koja se bori za naslov u Španjolskoj i ispadneš

24.02.2022 u 21:21

Bionic
Reading

Dinamo se nije uspio plasirati u osminu finala Europske lige. U uzvratnoj utakmici šesnaestine finala 'modri' su na Maksimiru pobijedili šesterostrukog pobjednika ovog natjecanja Sevillu 1:0, ali kako su u prvom dvoboju prije tjedan dana Španjolci bili bolji 3:1 prošli su dalje s ukupnih 3:2...

Šteta, Dinamo je 'imao' Sevillu, na Maksimiru su 'modri' imali priliku još jednom šokirati europskog velikana, ali na kraju ipak nisu uspjeli.

Pobjeda 1:0 nije bila dovoljna za prolazak u osminu finala Europske lige.

'Čudan osjećaj. Pobijedili smo drugoplasiranu momčad jedne od najjačih liga svijeta, no ostaje žal što nismo uspjeli razveseliti navijače i ljude koji vole Dinamo', rekao je nakon utakmice Marko Tolić i dodao:

  • +53
NK Dinamo - FC Sevilla, Europska liga, 24.2.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Imamo razloga za optimizam u nastavku HT Prve lige. Plan za utakmice je odlično upalio, parirali smo Sevilli, no nažalost nismo uspjeli...'

Sličnog je mišljenja i Josip Mišić...

'Osjećaji su izmiješani. Pobijediš ekipu koja se bori za naslov u Španjolskoj, a ostaje žal što ispadaš. Zaslužili smo više nego što ovaj rezultat pokazuje. Ključne su bile tri-četiri minute s kraja prvog poluvremena u Španjolskoj. Sad se okrećemo našem prvenstvu. Išli smo s presingom, željeli smo biti što bliže njihovom golu. Oni su imali malo šansi, jako dobra utakmica...', rekao je Mišić.

Neutješan je bio i strijelac jedinog gola, Mislav Oršić.

'Ne znam što bih rekao, pobijedili jesmo, ali nije bilo dovoljno. Igrali smo bolje nego u Sevilli, teško su stvarali prilike, probavali smo iz kontre, ali nismo uspjeli. U nastavku smo probavali neke šanse i napadati, ali nismo uspjeli. Sada se okrećemo domaćem prvenstvu', rekao je Oršić i dodao:

'Nedostajali su nam Ademi i Ivanušec, i još neki kvalitetni igrači. Da su oni bili tu - bili bi bolji. Ali to je nogomet i što je tu je. Mogli smo možda bolje reagirati u nekim situacijama. Kada bih nešto mogao promijeniti to bi bilo od 42. do 45. minute u Sevilli...'

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +11
NK Dinamo - FC Sevilla, navijači na Maksimiru, 24.2.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL