KAKVA PRIČA

Njih dvojica su konačni pobjednici i ako izgube od Hrvatske

27.01.2017 u 13:46

Bionic
Reading

Bez obzira kako prođu u polufinalnoj utakmici s Hrvatskom (20.45), Norvežani u svojoj svlačionici imaju dva pobjednika, dva borca koja su dobila najvažniju bitku – onu za život. Riječ je o izborniku Christianu Bergeu (43) i kapetanu Bjarte Myrholu (34)

Berge je tijekom igračke karijere bio suočen s rakom limfnih čvorova. Bolest mu je dijagnosticirana 2004., odmah je krenuo na liječenje i za samo godinu dana vratio se rukometu. No opaka bolest se brzo vratila i Norvežanin je nastavio svoju bitku iz koje je na kraju izašao kao konačni pobjednik, a sve što je proživio opisao je u knjizi 2008.

I dok se borio s bolešću učio je trenerski posao, bio šest godina strateg u norveškom Elverumu, a kao nagrada došla je izbornička stolica 2015.

Njegova desna ruka u norveškoj reprezentaciji, kapetan Bjarte Myrhol 2011. saznao je da ima rak testisa. Liječnici nisu bili optimistični, davali su mu samo nekoliko mjeseci života, ali snažni Norvežanin nije se predavao.

Podvrgnuo se operacijama i kemoterapijama koje su izmučile njegovo tijelo, ostao je i bez kose, ali je ostao pobjednik u toj životnoj borbi i to je najvažnije. Danas igra u danskom Skjernu i predvodi nacionalnu vrstu u boju za medalju.