OTKAZAN VELESLALOM

Njemici Riesch bez borbe Veliki globus

19.03.2011 u 09:03

Bionic
Reading

Njemica Maria Riesch (26) po prvi je put u karijeri osvojila naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa skijašica

Ona je veliki Kristalni globus osvojila s tri boda prednosti ispred Amerikanke Lindsey Vonn nakon što je posljednja utrka sezone, veleslalom koji se trebao održati u subotu u Lenzerheideu, otkazana zbog lošeg vremena.

Razlog je sloj tankog leda koji se nataložio na mokrom snijegu, te su uvjeti postali potpuno neprikladni za utrku veleslaloma.

Riesch je prethodne dvije sezone završavala na drugom mjestu iza Vonn, a 2008. godine bila je treća u ukupnom redoslijedu. Amerikanka se nadala da bi u subotu mogla osvojiti svoj četvrti uzastopni veliki Kristalni globus, ali se to nije dogodilo.

Ovo je treći put da je razlika između dvije prvoplasirane skijašice u konačnom redoslijedu Svjetskog kupa samo tri boda. S istom je razlikom 1979. godine Austrijanka Annemarie Proell slavila ispred Lihtenštajnke Hanni Wenzel, a 2005. godine je Šveđanka Anja Pärson za tri boda nadmašila našu Janicu Kostelić.

Mali Kristalni globus za najbolju veleslalomašicu sezone osvojila je Njemica Viktoria Rebensburg sa 435 bodova ispred Francuskinje Tesse Worley koja je sakupila 358 bodova i Finkinje Tanje Poutiainen sa 240.