NEMA GOVORA O SMJENI

Njemački nogometni savez čvrsto stoji iza Löwa

25.09.2012 u 16:08

Bionic
Reading

Joachim Löw je najbolje moguće rješenje za 'elf', tvrdi Wolfgang Niersbach, predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB)

Joachim Löw je vođenje njemačke reprezentacije preuzeo nakon Svjetskog prvenstva 2006. godine S 'elfom' je stigao do finala na Euru 2008. godine, te do polufinala na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine, odnosno na ovogodišnjoj europskoj smotri u Ukrajini i Poljskoj.

Nakon poraza od Italije 2:1 u polufinalu Eura, kojim je Njemačka produljila niz bez osvojenog trofeja na velikim natjecanjima na 16 godina, Löw je bio podvrgnut velikim kritikama u svojoj zemlji. Tim više jer su mnogi diljem Europe Njemačku doživljavali kao prvog favorita Eura.

Njemačka je u kvalifikacijskoj C skupini za Svjetsko prvenstvo ostvarila dvije pobjede u prva dva nastupa, 3-0 kod kuće protiv Farskih Otoka i 2:1 u gostima kod Austrije, ali igrom u tim ogledima nije impresionirala, pa se broj kritičara aktualnog izbornika još i povećao.

Međutim, Wolfgang Niersbach, predsjednik Njemačkog nogometnog saveza, inzistira da boljeg izbornika od aktualnog 'elf' ne bi mogao imati.

'Joachim Löw je kompetentan, jednostavan i ozbiljan stručnjak. On jest i dalje će biti idealan izbor za izbornika naše reprezentacije. Ne treba zaboraviti da smo mi drugi na svjetskoj rang-ljestvici. Ne može se baš dogoditi da nakon europskog prvenstva 15 izbornika bude smijenjeno, a samo jedan zadrži svoju poziciju', poentirao je Niershach.

Među onima koji su kritizirali izbornika našao se i Bayernov predsjednik Uli Hoeneß, koji je ustvrdio kako bi Löw trebao pokazati čvršći stav prema igračima.

'Mi u DFB-u držimo da je kontinuitet dobra stvar. Jedino je danski izbornik Morten Olsen duže u istom poslu od Löwa u Europi. Ostali često mijenjaju izbornike. Kakav uspjeh pritom postižu? Usput govoreći, i Španjolci su prije osvajanja Eura 2008. godine čekali 44 godine na veliki trofej', zaključio je Niersbach

Joachim Löw ima ugovor s DFB-om do kraja Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu.