TOP 10

Njemački navijači ne vole Olićev dres

05.05.2010 u 12:50

Bionic
Reading

Zna se da je Bayern je najpopularniji i najbogatiji klub u Njemačkoj. To se najbolje vidi i po broju prodanih dresova jer su čak četiri bavarska nogometaša u top 10 te liste

Kako je objavila internetska tražilica Twenga, specijalizirana za područje online šopinga, najtraženiji i najprodavaniji dres u bundesligaškoj sezoni 2009/10. je dres Bayernove zvijezde - Arjena Robbena. Klub Ivice Olića i Danijela Pranjića nije tako samo prvi na prvenstvenoj ljestvici, Bayern dominira i na listi najatraktivnijih dresova koji žele nositi navijači.

Među deset najprodavanijih u Bundesligi nalaze se čak četiri s grbom rekordnog prvaka Njemačke. Unatoč odličnom igranju, Ivica Olić nije među njima.

Odmah do Bayerna, po popularnosti se mogu mjeriti samo još igrači Werdera iz Bremena - među prvih deset dresova su tri s Werderovim bojama. Posebno je zanimljiv podatak da se među deset najprodavanijih u tekućoj sezoni nalaze čak dva dresa vratara bundesligaških timova. Twenga pritom ne navodi koliko je dresova prodano.

1. Arjen Robben
Nizozemac je trenutno najveća zvijezda Bundeslige. Zahvaljujući njegovim dodavanjima i golovima, Bayern ima priliku osvojiti čak tri naslova u ovoj sezoni (Bundesliga, Njemački kup i Champions League). Na početku sezone Robben je u Bavarsku stigao iz Madrida - Real ga više nije htio.

2. Marko Marin
Mladi Werderov veznjak potječe iz Bosne i Hercegovine, no odlučio se za Njemačku i već je nastupao u dresu 'elfa'. Svojim driblinzima osvojio je srca navijača u cijeloj Njemačkoj - a Marinov dres ne nose samo fanovi Werdera.

3. Franck Ribéry
Zbog brojnih ozljeda i aktualnog skandala oko korištenja usluga jedne (svojedobno) maloljetne prostitutke, ovo nije najbolja sezona Francuza. No, bez obzira na to, njegov je dres i dalje na samo vrhu liste najprodavanijih u ligi.

4. Philipp Lahm
Bayernov branič je omiljen zbog dobrih i konstantnih igara na visokom nivou, ali i zbog toga što se ne boji reći svoje mišljenje u javnosti. Ujesen prošle godine (nakon serije Bayernovih loših nastupa), upravo je Lahm jednim intervjuom probudio minhenski klub. I Bayern sad stoji pred povijesnim uspjehom: moguć je i 'triple'.

5. Manuel Neuer
Schalke je kultna momčad Bundeslige, za navijače je klub Ivana Rakitića poput religije. Kad je u takvom klubu najprodavaniji dres prvog vratara, onda si možete zamisliti koliko je ovaj mladić (ujedno i golman njemačke reprezentacije) popularan.



6. Mario Gomez
Bayernov napadač u sezoni 2009/10. imao je mršav učinak. Bivši najbolji golgeter lige, u Bundesligi je postigao 'samo' deset golova. U međuvremenu čami na klupi za rezervne igrače - u početnoj ekipi umjesto njega igra Ivica Olić.

7. Lukas Podolski
Ovo je bila sezona u kojoj se moglo zaboraviti i na Lukasa Podolskog. Napadač Soldinog FC Kölna tu i tamo je znao pokazati s kakvim potencijalima raspolaže, no to je bilo sve. 'Princ Poldi', kako ga se naziva u njegovoj kelnskoj domovini, ipak je za fanove i dalje najdraži igrač 'jaraca'.

8. Torsten Frings
Werderov 'boss' u veznom redu igra odličnu sezonu. Već je postigao i šest golova. Otkako mu je njemački izbornik Joachim Löw priopćio da ne računa s njim na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, Frings igra još bolje - i u medijima tvrdi da je 'izbornik pogriješio'.

9. Marcell Jansen
Jansenov dres je najprodavaniji u HSV-u. Popularniji je i od Mladena Petrića i Ruuda van Nistelrooya. No, Nizozemac ima mali 'hendikep'. On je u Hamburg stigao usred sezone. Da je 'Van the Man' od početka prvenstva bio u Njemačkoj, njegov bi dres vjerojatno bio na samom vrhu ove liste. U HSV-u, naime, već mjesecima tvrde da vlada prava pomama za dresom s njegovim imenom.

10. Tim Wiese
Još jedan golman na ovom popisu. Werderov vratar zna oduševiti i spektakularnim paradama, ali i katastrofalnim greškama. Jedan je od najučinkovitijih vratara lige ( s najviše obrana). Zbog dobrih nastupa i svog temperamenta, Wiese je idol navijača u Bremenu.