teška odluka

Njemački izbornik bez milosti: Ne vodi u Rusiju heroja koji mu je donio svjetsku titulu!

15.05.2018 u 14:33

Bionic
Reading

Joachim Löw objavio je ovog utorka preliminarni popis igrača koje planira voditi na SP u Rusiju, a na njemu nije bilo mjesta za Marija Götzea koji mu je donio titulu svjetskog prvaka prije četiri godine, golom u finalu protiv Argentine...

Njemačka će i ovog lipnja biti u uskom krugu favorita za osvajanje svjetske krune, a izborniku nije bilo lako odabrati kadar koji će voditi u Rusiju, s obzirom na pregršt talenata koje ima na raspolaganju, što je potvrdio i prošlogodišnji Kup konfederacija, na kojem je Elf u rezervnom sastavu došao do titule.

Na popisu Joachima Löwa za nadolazeći SP nema mjesta za Marija Götzea, heroja finala iz Brazila 2014. godine, kada je zabio pobjednički pogodak protiv Argentine u produžetku.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Talentirani 25-godišnji ofenzivac u posljednje četiri godine imao je velikih zdravstvenih problema, a nakon što se oporavio forma mu u dresu Borussije Dortmund nije bila na nivou i izbornik nije imao izbora.

'Žao mi je zbog Marija. Nadam se da će ovog ljeta za njega biti novi početak,' izjavio je Löw koji je razočarao i Sandra Wagnera, bivšeg suigrača Andreja Kramarića koji je tijekom zime potpisao za Bayern. Ni on se nije našao na popisu.

Od onih koji su ipak dobili poziv unatoč problemima je Manuel Neuer koji dugo nije igrao i pitanje je hoće li biti spreman do početka SP-a 15. lipnja. Ako ne bude, neće se naći na završnom popisu od 23 igrača, jer pozivani su još i Ter Stegen, Trapp i Leno. Jedan mora otpasti, kao i još tri igrača u polju...