SULUDA ODLUKA

Skandal na Euru: Golman za obranjeni penal dobio crveni karton!

15.05.2018 u 11:19

Bionic
Reading

U četvrtfinalu U-17 nogometnog Eura sudac Zbynek Proske šokirao je irsku reprezentaciju kada je isključio golmana Jimmyja Corcorana nakon obranjenog penala, kaznivši ga jer je prerano izašao s gol linije...

Dvoboj Nizozemske i Republike Irske nije mogao u ponedjeljak završiti većom kontroverzom u četvrtfinalu Europskog prvenstva za nogometaše mlađe od 17 godina.

Naime, penali su bili ti koji su odlučivali o pobjedniku, a Nizozemci su bili u prednosti sve dok Jimmy Corcoran odličnom obranom nije zaustavio Daishawnu Redanu udarac s bijele točke.

Slavlje je kratko trajalo, jer sudac Zbynek Proske naredio je da se penal ponovi, a Corcoranu je dodijelio žuti karton zbog preranog izlaska s crte. S obzirom da mu je bio drugi, irski golman je isključen, a ponovoljeni udarac s bijele točke branič McEntee koji je stao na gol nije uspio obraniti i Nizozemska je prošle dalje.

Istina je da golmani znaju kršiti pravila pri izvođenju penala i svi se sjećamo što je Dida radio u finalu Lige prvaka 2003. godine između Milana i Juventusa pa tome treba stati na kraj. Ali ova odluka ipak je bila pretjerana pa ne čudi veliko ogorčenje u Irskoj nakon susreta...