zabranjen mu nastup

Dan nakon što ga je izbornik pozvao na Svjetsko prvenstvo doživio je potpuni šok!

15.05.2018 u 09:10

Bionic
Reading

Kapetan peruanske nogometne reprezentacije Paolo Guerrero ipak će propustiti Svjetsko prvenstvo u Rusiji nakon što je Međunarodni arbitražni sud povećao njegovu suspenziju sa šest na 14 mjeseci zbog pozitivnog nalaza na dopinškom testu.

Guerrero je prvotno suspendiran na godinu dana jer je pao na dopinškom testu nakon utakmice s Argentinom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 6. listopada. Peruanski kapetan je bio pozitivan na kokain.

Nakon njegove žalbe Fifa mu je prepolovila kaznu na šest mjeseci što je značilo da napadač Flamenga može nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Međutim, peruanski napadač se potom žalio CAS-u tražeći ukidanje suspenzije, dok je Svjetska antidopinška agencija (WADA) tražila veću suspenziju. Početkom svibnja u CAS-u je održano saslušanje, a u ponedjeljak je stigla i odluka koja je šokirala Guerrera i navijače peruanske reprezentacije.

Dogodilo se to dan nakon što je peruanski izbornik Ricardo Gareca objavio popis igrača pozvanih na SP, na kojem je bio i Guerrero.

Peru će u Rusiji igrati u skupini C zajedno s Francuskom, Danskom i Australijom. Uvjerljivim pobjedama u ožujku u prijateljskim utakmicama protiv Hrvatske i Islanda ova reprezentacija pokazala je da može i bez Guerrera...

  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia