PRIJE OGLEDA S NORVEŠKOM

Njemačka oduševljena gestom svoje nogometne zvijezde: Morao sam nešto učiniti...

04.09.2017 u 15:30

Bionic
Reading

Vezni igrač njemačke nogometne reprezentacije Sami Khedira kupio je i donirao 1200 ulaznica za večerašnju utakmicu između Njemačke i Norveške koja se igra u njegovom rodnom Stuttgartu.

Khedira je kupio ulaznice i poklonio ih djeci iz siromašnih obitelji, te djeci koja se bore protiv neke od zloćudnih bolesti.

'Za mene je važno ne samo da doniram novac, već da djeca nešto dobiju od toga. Iz mnogo razloga, financijskih ili logističkih. većina te djece ne bi prisustvovala utakmici,' kazao je veznjak talijanskog prvaka Juventusa.

  • +4
Češka - Njemačka, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: DAVID W CERNY

Khedira je rođen u Stuttgartu i prve nogometne korake načinio je u lokalnom klubu TV Oeffingen, a potom je preselio u Stuttgart čiji dres je nosio ukupno 15 godina, računajući i mlađe kategorije.

'Želio sam nešto učiniti za klince iz mojeg grada,' kazao je Khedira koji je prije tri godine pokrenuo vlastitu fondaciju za pomoć potrebitima.

Njemačka nakon sedam odigranih utakmica u skupini C vodi sa 21 bodom i večerašnjom pobjedom protiv Norveške bi mogla osigurati plasman na SP u Rusiji.