SUIGRAČI U ČUDU

Njemačka legenda potjerala Hrvata: Nikom nije jasno zašto!

25.12.2015 u 21:22

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Srđan Lakić suspendiran je uz još dvojicu suigrača i udaljen iz prve momčadi Paderborna od strane trenera Stefana Effenberga. U Njemačkoj se pitaju što stoji iza te odluke, ali pravog odgovora zasad nema...

Paderborn se muči ove sezone i nalazi u borbi za opstanak u drugoj njemačkoj ligi i čini se da je treneru Effenbergu prekipjelo. Poraz 1:7 od Borussije Dortmund u Kupu pa zatim sedam utakmica u ligi bez pobjede učinili su svoje i impulzivni Stefan je donio kontroverznu odluku: potjerao je iz svoje momčadi Srđana Lakića, Mahira Saglika i Daniela Brücknera, trojicu iskusnih nogometaša.

Suspenzija ovih nogometaša izazvala je burne reakcije u Njemačkoj, a posebno unutar svlačionice Paderborna.

'Nema pravog razloga za to. Mogao je to biti bilo tko od nas,' izjavio je suigrač Suleyman Koc za Sky, a Moritz Stoppelkamp je dodao:

'To su bili sjajni dečki. Ne samo što smo izgubili kolege, nego i prijatelje.'

Srđan Lakić, bivši napadač Kamen Ingrada koji u njemačkoj prvoj i drugoj ligi nastupa posljednjih desetak godina, ne može vjerovati kako je završila njegova igračka epizoda kod Effenberga.

'Ne mogu shvatiti ovu odluku, ali je mogu prihvatiti. Puno sam godina u nogometu i ne doživljavam to osobno. To je biznis. Ne smatram se krivcem, profesionalac sam i uvijek igram punom snagom,' kaže 32-godišnji Hrvat koji tvrdi da nije bilo svađe s trenerom:

'Ništa o njemu loše nisam nikad rekao, dobro smo se slagali. Mlad je trener i ova situacija mu nije jednostavna. Želim mu puno sreće, jer trebat će mu da riješi ovu situaciju.'

Effenberg na pitanje zašto je potjerao trojicu svojih igrača odgovorio je da oni znaju, a tko od njih ne zna ne može mu pomoći.

Jedan od razloga Lakićeve suspenzije svakako mora biti nula postignutih golova ove sezone. Tijekom zime imat će prilike pronaći klub u kojem će ih možda ipak lakše zabijati...