SAVRŠENO 'ORANJE'

Nizozemci prvi u skupini koja se križa s Hrvatskom

23.06.2014 u 20:03

  • +9

SP u nogometu, Nizozemska - Čile

Izvor: Reuters / Autor: Marko Djurica

Bionic
Reading

Nizozemska nogometna reprezentacija se na savršen način plasirala u osminu finala, jer su u skupini B ostvarili sve tri pobjede. U trećem kolu je pao Čile 2:0

Aktualni svjetski doprvaci završili su tako prvu fazu natjecanja s maksimalne tri pobjede i u osmini finala će igrati protiv drugoplasirane reprezentacije skupine A, a to bi mogla biti i Hrvatska. Čile će, pak, na pobjednika skupine A, odnosno vjerojatno na domaćina Brazil.

U ne odveć kvalitetnom dvoboju u Sao Paulu Nizozemci nisu mogli računati na suspendiranog Robina van Persieja, a Čileanci na lakše ozlijeđenog Artura Vidala. Utakmica je ponudila malo kvalitetnih prilika, a Van Gaalova je momčad oba pogotka zabila u posljednjih 15 minuta.

Veznjak Norwicha Leroy Fer ušao je u igru u 75. minuti, a samo dvije minute kasnije je donio 'oranju' prednost. Daryl Janmaat je nabacio s desne strane, a Fer je ostao sam i lakoćom je glavom matirao Claudija Brava. U drugoj minuti sudačke nadoknade Nizozemci su izveli sjajan kontranapad: Arjen Roben se sjurio po lijevoj strani i zavrnuo loptu u sredinu gdje ju je Memphis Depay gurnuo u mrežu za konačnih 2-0.