ŠTO MU JE TO TREBALO

Nizozemac dotakao dno; zbog šverca kokaina mora šest godina u zatvor. Zasad se skriva u Rusiji

14.02.2024 u 15:26

Bionic
Reading

Nekadašnji nizozemski nogometni reprezentativac, 32-godišnji napadač moskovskog Spartaka Quincy Promes, osuđen je u srijedu na šest godina zatvora zbog umiješanosti u krijumčarenje kokaina.

Promes je trenutačno nastanjen u Moskvi i nije nazočio suđenju na prvostupanjskom sudu u Amsterdamu, a njegovi pravni zastupnici su naveli da njihov klijent negira sve optužbe.

Nizozemski nogometaš surinamskog podrijetla je u svibnju prošle godine optužen za sudjelovanje u krijumčarenju 1350 kilograma kokaina. Policija je pošiljku otkrila u Antwerpenu, a droga je bila skrivena u dva kontejnera s morskom soli, koji su u Europu dopremljeni iz Brazila.

Tužiteljstvo je za Promesa zatražilo devetogodišnju zatvorsku kaznu.

Kako Rusija nema s Nizozemskom ugovor o izručenju, napadač moskovskog Spartaka je, zasada, izvan dosega nizozemskog pravosuđa. No, trogodišnji ugovor sa Spartakom, koji je potpisao po dolasku iz amsterdamskog Ajaxa, mu istječe u lipnju.

Promes je za nizozemsku reprezentaciju nastupio u 50 utakmica i postigao sedam pogodaka, a posljednji nastup je imao u osmini finala Europskog prvenstva 2021., kad je Nizozemska poražena od Češke 2:0.