iznenadio priznanjem

Nitko tjednima nije znao gdje je Ivica Zubac, a sada je otkrio pravi razlog izostanka: 'Imao sam koronavirus. Izgubio sam osjet mirisa, osjećao sam umor...'

28.07.2020 u 08:56

Bionic
Reading

Ivica Zubac prebolio je koronavirus i zato ga nije bilo na početku priprema u Orlandu

Ivica Zubac je po prvi puta zaigrao za LA Clipperse otkako se priključio ekipi u Orlandu na pripremama za nastavak sezone prekinute koronavirusom. U prijateljskoj utakmici sa Sacramento Kingsima Clippersi su izgubili 106:102. Zubac je startao u toj utakmici, ali odigrao je tek 13 minuta i upisao dva poena i šest skokova.

Sve je zanimalo zašto u Orlando nije došao na početak priprema, a njegov je odgovor mnoge iznenadio. Zubac je otkrio kako je imao koronavirus.

'Bio sam pozitivan na koronavirus, ali sada je sve u redu. Nisam imao puno simptoma. Osjećao sam se umorno dva, tri dana, izgubio sam miris', rekao je hrvatski centar nakon utakmice sa Sacramentom.

SAD je zemlja s najviše zaraženih i umrlih od Covid-19 virusa na svijetu. Do sada je od ovog virusa tamo preminulo skoro 150.000 ljudi, zaraženih ima četiri milijuna i 373.579. Najviše ih je u Californiji koja ima 460.000, a slijede Florida i New York. Nakon SAD-a, najviše zaraženih ima Brazil s 2.4 milijuna slučajeva i Indija s 1.46 milijuna.