HEROJ LOTUSA

'Nitko ne može govoriti Kimiju kako da se ponaša!'

19.03.2013 u 12:34

Bionic
Reading

U momčadi Lotus izuzetno su zadovoljni početkom nove F1 sezone i vožnjom Kimija Raikkonena koji je pobijedio u Australiji.

Finski 33-godišnji vozač odradio je fantastičan posao u Melbourneu. Uspio je jednom manje ući u boks od konkurencije i tako se probiti s četvrtog na prvo mjesto, za svoju drugu pobjedu od povratka u F1 i vodstvo u ukupnom poretku na početku nove sezone. U Lotusu su očekivano oduševljeni nastupom svog vozača.

'Kimi je dizao formu prošle godine. Vidjeli ste da je bio jak u drugom dijelu godine, a ovu je počeo kao što je završio prethodnu. Možemo ga očekivati u jakom izdanju,' izjavio je ravnatelj Lotusa Eric Boullier koji je još jednom naglasio zašto se Kimi tako dobro osjeća u njegovoj ekipi i zašto tako dobro vozi:

'Mislim da nitko na svijetu ne može govoriti Kimiju kako da se ponaša, pa neću ni ja. Istina je da u našoj ekipi želimo da ljudi budu kreativni, da budu ono što jesu. Tako je puno bolje za njih i nećemo ih ograničavati politikom ekipe. Nećemo limitirati Kimija, to je nešto što on mrzi.'

Novi E21 čini se da se ravnopravno može boriti s rivalima, ako ne u kvalifikacijama, onda sigurno u utrci.

'Bolid smo svugdje unaprijedili. Imamo prave ljude u Enstoneu, oni znaju što rade,' zaključio je prvi čovjek Lotusa, a u momčadi ipak smiruju euforiju i tvrde da nije sigurno da će moći i u sljedećim utrkama ulaziti u boks jednom manje od konkurencije.