NAKLON DO PODA

Nitko kao Doktor Ivo: Čudesna 2015. godina s pregršt rekorda!

04.01.2016 u 16:15

Bionic
Reading

Ivo Karlović jedan je od hrvatskih sportaša koji su obilježili proteklu godinu. Ne samo što je bio među rijetkima koji su pobijedili Novaka Đokovića, već je i postao najbolji server u povijesti sporta, pritom postavivši brojne impresivne rekorde...

Hrvatski 36-godišnji veteran se ne predaje. Iako su njegovi vršnjaci većinom već odlučili prekinuti svoje karijere ili se posvetiti igri parova, Ivo Karlović i dalje pripada svjetskom teniskom vrhu. Završio je sezonu na fantastičnom 23. mjestu i bit će ponovo jedan od nositelja u Melbourneu, na Grand Slam turniru kojim otvaramo novu tenisku sezonu.

Iako su se možda neki drugi okitili impresivnijim trofejima, Div sa Šalate nedvojbeno je među hrvatskim sportašima koji su obilježili godinu. Već na prvom turniru sezone u Dohi kreirao je senzaciju pobijedivši Novaka Đokovića, nešto s čim se rijetki mogu pohvaliti u 2015. godini. Zatim je u Delray Beachu osvojio turnir pa kasnije igrao finale Newporta te sezonu začinio i osminom finala Wimbledona, na svojoj omiljenoj travnatoj podlozi.

Za Karlovića je ovo bila rekordna godina. Postao je tenisač s najviše aseva u povijesti, premašivši Gorana Ivaniševića. Sad ih ima 10.335, a na tome neće stati. Ispalio je 1340 aseva u sezoni, što je bilo 23 u prosjeku po meču. Time je suvereno zasjeo na vrh među bombarderima, a po prvi put u povijesti čak su trojica igrača imala više od tisuću aseva u sezoni: Karlović, Isner i Anderson.

Jedan rekord ipak je ostao netaknut: Goran Ivanišević s 1477 aseva iz 1996. godine i dalje drži rekord po broju neobranjivih servisa u jednog godini. Baš zbog toga, Karlović u svojoj 37. godini imat će motiv više sljedeće sezone. Ako i njega sruši, odagnat će sve sumnje tko je bio najveći server u povijesti tenisa...